Diskuze

Money S3 oceněn informačním systémem roku 2010

Po předchozích dílčích vítězstvích všech čtyř systémů Money (S3, S4, S5 a Money Dnes) v jednotlivých kolech soutěže IT produkt roku 2010 na sebe nedalo dlouho čekat ani finální ocenění. Money S3 se svým originálním modulem Účetní centrála získalo prestižní výhru ve finále soutěže a potvrdilo tak opět svoji pozici nejčastěji oceňovaného účetního programu v České republice.

IT produkt roku vyhlašuje časopis Computer World a ve třech kolech postupně vyhlašuje produkty, které postoupí do finále soutěže. Letos tato průběžná ocenění získaly prakticky všechny systémy z rodiny Money, vyráběné společností Cígler Software: účetní program Money S3, "krabicový" informační systém Money S4, ERP řešení Money S5 a bezplatná aplikace pro iPhone Money Dnes. Ačkoliv se soutěže zpravidla účastní produkty nově uvedené na trh, vzhledem k průběžnému zdokonalování a rozšíření o zcela nové moduly se mohly zapojit i tyto oblíbené a již zavedené systémy.

Z finalistů soutěže byl 29. listopadu 2010 vyhlášen absolutní vítěz v každé z kategorií. Mezi informačními systémy jednoznačně zvítězil právě program Money S3, jeden z nejrozšířenějších a nejčastěji oceňovaný účetní program u nás. Cenu získal za své moduly Účetní centrála a Účetní klient a na slavnostním vyhlášení ji převzal předseda představenstva a ředitel slovenské pobočky Cígler Software Dušan Peško. Dalšími oceněnými produkty ze stejné kategorie byly například ERP Helios Green 43, ERP Flores, insolvenční správce Optimum, ERP Epicor 9.05 či ekonomický systém WinStorm FlexiBee 10.8, ani jeden z nich však na rozdíl od Money S3 na závěrečné ocenění nedosáhl.

Čím je Money S3 tak unikátní? Oceněné moduly Účetní centrála a Účetní klient znamenají převratné řešení pro snadnou synchronizaci a převod dat mezi účetními společnostmi a jejich zákazníky. Z Účetního klienta na straně zákazníka jsou do Účetní centrály v počítači účetní společnosti exportovány doklady s možností vybrat všechny, jen nezaúčtované apod. Na centrále pak lze provést příslušné operace, zaúčtovat jednotlivé položky a následně exportovat zpět již hotové účetnictví. Hlavní výhodou celého řešení je, že ani účetní ani klient nemusejí používat terminálové servery, vzdálený přístup či papírový přenos dokladů – údaje jsou synchronizovány přes FTP nebo e-mailem se sofistikovaným zabezpečením a prevencí ztráty či poškození dat. Zatímco účetní zpracovává agendu, klient může dál pořizovat nové faktury.

Výrazné usnadnění práce popisuje Tomáš Tehlár, ředitel společnosti GT-účetnictví: "Modul Účetní centrála pro nás znamenal mnohonásobné zrychlení celé práce. Ne všichni naši klienti mohli či chtěli používat naše terminálové servery, a my tak jejich doklady museli zpravidla převádět ručně. To, co jsme přepisovali několik hodin či dní, dnes proletí internetem během pár minut. Výrazně vyšší komfort ocenili i naši zákazníci – nemusejí nám složitě vozit stohy papírových dokladů nebo doručovat data na flash-disku a pak čekat na jejich zpracování, aby mohli opět začít pořizovat prvotní doklady."

V minulých letech získalo Money S3 ocenění IT produkt roku i za jiné moduly, například Aktivní saldo. Kromě těchto úžeji zaměřených řešení však Money S3 patří i v základních variantách mezi nejoblíbenější účetní programy v České republice. Obsahuje totiž nejen veškeré funkce pro snadné a rychlé účtování, vystavování faktur, vedení skladů či propojení s e-shopy, ale všechny tyto operace zde lze provádět jednoduchým a intuitivním způsobem. Pro začátečníky je připravena kontextová nápověda přímo v programu, výuková videa, která je provedou těmi nejjednoduššími účetními úkony, a samozřejmě také školení. Vítězství ve finále soutěže IT produkt roku 2010 tak je výsledkem dlouhodobé snahy Cígler Software o co nejlépe ovladatelný nástroj pro vedení kompletní účetní agendy v podvojném i "jednoduchém" účetnictví.

O společnosti Cígler Software

Akciová společnost Cígler Software je s více než 100 000 instalacemi Money od roku 1990 jedním z předních dodavatelů účetních programů a informačních (ERP) systémů v České a Slovenské republice. Její produkty řady Money pokrývají nejširší potřeby podniků a mezi zákazníky lze nalézt široké spektrum uživatelů, od živnostníků přes menší společnosti až po větší společnosti či neziskové organizace. Cígler Software je významným výrobcem a dodavatelem pokladních systémů. Společnost je od roku 2003 certifikovaná podle norem ISO 9001:2008, v roce 2005 se zařadila do výběru Českých 100 nejlepších a od roku 2007 patří mezi TOP 100 českých IT společností. Cígler Software je úspěšná i v zahraničí, s produktem Money S5 získala v roce 2009 ocenění Slovak Gold. Od roku 2005 pravidelně obhajuje nejvyšší úroveň certifikace společnosti Microsoft – Gold Certified Partner.


30.11.2010 - Tomáš Bobek - četlo 7411 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: