Diskuze

Britský nefrologický registr využívá platformu InterSystems HealthShare

Společnost InterSystems, celosvětový lídr v softwaru pro propojené zdravotnictví, oznámila, že nefrologický registr ve Velké Británii, UK Renal Registry, si vybral jako svou celostátní platformu pro zdravotnickou informatiku InterSystems HealthShare. HealthShare bude shromažďovat data z 84 nefrologických oddělení pro děti i dospělé, a též ze satelitních hemodialyzačních středisek. Celkem půjde o sledování více než 56 000 pacientů s chronickým poškozením ledvin v pátém stadiu. Díky HealthShare bude UK Renal Registry získávat data o pacientech téměř v reálném čase, což pomůže zlepšit standardy péče v celé zemi, neboť budou k dispozici přesnější údaje a průběžný přehled o fungování nefrologických oddělení.

UK Renal Registry slučuje sběr a analýzu standardizovaných dat o výskytu ledvinových onemocnění, jejich léčbě a výsledcích léčby. Cílem je zajistit vysokou kvalitu péče na nefrologických odděleních NHS (National Health Service, veřejně financovaný zdravotnický systém ve Velké Británii) tak, aby byla v souladu s požadavky britské nefrologické asociace Renal Association. Dříve sběr dat prováděly různé IT systémy a každé čtvrtletí je odesílaly do centrálního registru UK Renal Registry, kde tyto informace byly manuálně vyhodnocovány, analyzovány a následně zveřejněny ve výroční zprávě Registru.

Implementace HealthShare přinese UK Renal Registry následující výhody:

- každodenní přísun dat,
- menší nároky na manuální vyhodnocování dat, přesnější a jednotnější zprávy,
- možnost vytvářet čtvrtletní zprávy a přehledněji informovat nefrologická oddělení o jejich fungování,
- snazší sledování a správu zdravotnické dokumentace jednotlivých pacientů.

Díky HealthShare usnadní Registr lékařům sledování léčby pacientů, protože lékaři budou mít nepřetržitý přístup k nefrologickým datům pacientů i v případech, kdy konkrétní pacient nemá na daném oddělení svou zdravotní dokumentaci. To je důležité zejména u pacientů, kteří se pohybují mezi transplantačními a dialyzačními centry, či u pacientů na dovolené, neboť se tak zajistí, že ošetřující personál bude mít i v takových případech k dispozici veškeré informace o léčbě pacienta, a sníží se riziko chyb či zbytečná duplicitní vyšetření.

"UK Renal Registry je dobročinná organizace financovaná NHS a pověřená monitorováním péče, které se dostává pacientům s chronickým onemocněním ledvin. Mezinárodní renomé společnosti InterSystems a její zkušenosti se strategickou interoperabilitou ve zdravotnictví z ní dělají ideálního partnera, který nám pomůže modernizovat náš informační systém na celostátní úrovni a zajistí, že budeme schopni své úkoly plnit i v budoucnosti," říká Ron Cullen, ředitel UK Renal Registry.

"InterSystems HealthShare nám umožní shromažďovat více dat a přesněji. Tato platforma nám také pomůže dosáhnout plánovaného rozšíření registru na více než milion pacientů trpících chronickým onemocněním ledvin, kdy budou součástí nejen pacienti v pátém stádiu onemocnění, ale též pacienti ve stádiích onemocnění 2 až 4. HealthShare hodláme využít též k vytvoření nových nástrojů pro lékaře a pacienty, jako např. funkce pro zjištění aktuální medikace, které zlepší péči o pacienty a NHS přinesou úspory nákladů," vysvětluje Cullen.

Steve Garrington, Vice President International v InterSystems, k tomu dodává: "Máme velkou radost, že si organizace UK Renal Registry vybrala právě platformu pro zdravotnickou informatiku InterSystems HealthShare, díky níž mohou lékaři svá data uchovávat, sdílet, interpretovat a využívat k rozhodování mnohem rychleji a efektivněji. UK Renal Registry poskytuje službu obrovského významu a HealthShare mu bude pomáhat v jeho snaze o zlepšování kvality péče o pacienty s onemocněním ledvin ve Velké Británii."

UK Renal Registry si vybral HealthShare pro její škálovatelnost, pro úspory času a nákladů díky vyšší přesnosti dat a pro její schopnost poskytovat data téměř okamžitě. Zaměstnanci UK Renal Registry v současnosti implementaci HealthShare dokončují.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems patří mezi světové lídry v softwaru pro propojené zdravotnictví. Sídlí v Cambridge v americkém státu Massachusetts a má pobočky ve 25 zemích. InterSystems HealthShare je strategická platforma pro zdravotnickou informatiku, která zajišťuje výměnu a aktivní analýzu informací v nemocniční síti a v místních, regionálních či celostátních sítích. InterSystems Caché je celosvětově nejpoužívanější databázový systém v nemocničních aplikacích. InterSystems Ensemble je platforma pro rychlou integraci a vývoj propojitelných aplikací. Produkty společnosti InterSystems využívají tisíce nemocnic a laboratoří po celém světě, včetně všech patnácti nejlepších amerických nemocnic podle hodnocení U. S. News and World Report.


01.07.2014 - Šárka Bláhová - četlo 7244 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: