Diskuze

InterSystems Zen Mojo zjednodušuje vývoj webových podnikových aplikací

Společnost InterSystems, celosvětový poskytovatel pokročilých technologií pro průlomové aplikace, uvedla na trh software InterSystems Zen Mojo, novou technologii pro rychlejší a snazší vývoj webových aplikací pro mobilní zařízení i stolní počítače. InterSystems Zen Mojo usnadňuje vývoj podnikových webových aplikací pracujících s velkým množstvím dat a umožňuje využít specifických funkcí i výhod přívětivého uživatelského rozhranní mobilních zařízení. Open source platforma pro zásuvné moduly zároveň umožňuje snadnou integraci s novými a rychle se vyvíjejícími knihovnami na straně klienta.

Zen Mojo se vyvinul z technologie InterSystems Zen. Jedná se o odlehčenou, efektivní platformu využívající JSON (JavaScript Object Notation), v současnosti nejmodernější formát pro webovou komunikaci klient-server. Technologie Zen Mojo je součástí extrémně rychlé a masivně škálovatelné databáze InterSystems Caché, která je používána celosvětově v těch nejnáročnějších aplikacích zpracovávajících velké objemy dat.

"Díky technologii Zen Mojo můžeme naše laboratorní informační systémy rychleji adaptovat pro mobilní zařízení," říká Marcelo Lorencin, prezident brazilské softwarové společnosti Shift Consultoria, která je partnerem InterSystems. "Naše řešení teď poskytují lékařským týmům rychlý přístup k výsledkům laboratorních testů a elektronické zdravotní dokumentaci pacientů z libovolného zařízení. Úzká partnerská spolupráce se společností InterSystems nám pomohla zvýšit agilitu a efektivitu nemocnic a zdravotnických zařízení. Zároveň se nám daří do zdravotní péče více zapojovat pacienty, kteří si nyní mohou prostřednictvím mobilních zařízení prohlížet své laboratorní výsledky, a pokud disponují potřebným oprávněním, mohou nahlížet i do výsledků rodinných příslušníků."

"Zen Mojo byl reakcí na poptávku klientů, kteří potřebovali rychlejší a efektivnější nástroj pro vytváření multiplatformních webových aplikací, a to jak pro stolní počítače, tak pro mobilní zařízení," vysvětluje Robert Nagle, viceprezident společnosti InterSystems pro datové platformy. "Programování webových aplikací prochází velmi rychlým vývojem a model, kdy server generuje HTML, je už minulostí. S otevřenou platformou Zen Mojo mohou vývojáři snadno integrovat libovolnou knihovnu pro tvorbu uživatelského rozhraní."

Jak to funguje

Aplikace Zen Mojo jsou tzv. jednostránkové aplikace (single-page applications, SPA) využívající rozšířený a efektivní model, který omezuje repetitivní komunikaci se serverem. Místo generování HTML, jejž server odesílá klientovi, přenáší server pouze metadata nezbytná pro to, aby klient vytvořil aktuální obsah. Tato metadata řídí rozvržení stránky a obsahují též veškerá zobrazovaná data. Vývojáři tak mohou využít rychlý, odlehčený postup a zároveň uživatelům nabízet přitažlivá uživatelská rozhraní pro plný přístup k podnikovým datům prostřednictvím libovolného zařízení.

Zen Mojo používá rozhraní pro zásuvné modely, aby bylo možno snadno integrovat nejmodernější JavaScriptové knihovny pro tvorbu uživatelských rozhraní, jako např. jQuery Mobile nebo Dojo Toolkit. Tento model umožňuje vývojářům, aby se Zen Mojo využívali nové možnosti na straně klienta hned, jakmile se objeví. Technologii Zen Mojo lze snadno použít spolu s platformami jako PhoneGap a rychle tak vytvářet multiplatformní mobilní aplikace.

Bill McCormick, produktový manažer společnosti InterSystems, stručně popisuje, jak jeden z největších evropských řetězců supermarketů využil mobilní aplikaci vytvořenou za pouhé dva dny pomocí technologie Zen Mojo, aby dokázal v téměř reálném čase reagovat na prodejní ceny konkurentů: http://video.intersystems.com/video/Video.Pages.VideoLibrary.cls?video=3546946274001.

Zen Mojo je k dispozici ihned a lze ho použít s verzemi 2013 a 2014 databáze InterSystems Caché. Více informací najdete na www.intersystems.com/zen/.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems vyvíjí pokročilé softwarové technologie umožňující vytvářet průlomová řešení. Tradičně poskytuje špičkové produkty a soustřeďuje se na úspěch svých klientů. Platformy InterSystems pro správu dat, strategickou interoperabilitu a analytiku jsou používány ve zdravotnictví, finančnictví, státní správě a v řadě dalších odvětví. Ve vybraných zemích InterSystem nabízí též unifikované aplikace pro zdravotnictví, které fungují na klíčových technologiích této firmy a které přispívají k realizaci propojeného zdravotnictví. Společnost InterSystems je soukromá společnost založená v roce 1978. Sídlí v Cambridge v americkém státě Massachusetts a má pobočky po celém světě. Její produkty denně používají miliony lidí ve více než stovce zemí.


20.08.2014 - Šárka Bláhová - četlo 7124 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: