Diskuze

ARC Consulting na konferenci IT pro Finance

Společnost ARC Consulting Czech Republic se zúčastnila konference IT pro Finance, kterou dne 14.10.2014 pořádala Česká asociace pro finanční řízení (CAFIN).

Program konference byl složen ze dvou proudů. Jedním proudem byly prezentace řešení v hlavním sále. V půlhodinových prezentacích byly představeny produkty a jejich konkrétní realizované projekty a to i včetně prezentace klienta. Poté následovalo podrobnější seznámení s řešením včetně živé ukázky ve vedlejším sále a to formou workshopů. Další možností pro získání informací či setkání s partnery a jejich zákazníky pak byly jednotlivé stánky ve výstavním prostoru.

Společnost ARC Consulting zastoupená obchodním manažerem a senior konzultantem Petrem Kadlecem a zástupci společnosti NetSuite v Brně představili prostředí pro řízení financí a práci controllingu v ERP systému NetSuite. Úspěšná implementace tohoto systému byla provedena ve společnosti Photon Energy, což je celosvětový dodavatel solárních elektráren a projektů s působností přes osm zemí na čtyřech kontinentech.

Produktový manažer NetSuite David Michálek se zaměřil na klíčové nástroje controllingu, reportovací nástroje a Business Inteligence, jež pomáhají manažerům k rychlejšímu a přesnějšímu rozhodování na základě rolím dostupných a jednotných dat v reálném čase. Poukázal na uživatelsky příjemné a sofistikované řešení, které je možno nastavovat a upravovat vlastními silami pracovníků finančních a controllingových oddělení. Zástupce klienta společnosti Photon Energy Zdeněk Vencl, u níž bylo řešení implementováno, provedl z pozice controllera a zároveň z pozice projektového manažera odpovědného za implementaci rozhodovacím procesem při výběru řešení, poukázal na rychlost a jednoduší nasazování ERP systémů v cloudovém prostředí. V závěru se ohlédl po ročním provozu systému, po přínosech, jež jim implementace a provozování systému přineslo do společnosti.

Mezi hlavní zařadil vybudování SSC s minimálními náklady (eliminace procesů kontroly, analýzy a komunikace), úspory nákladů za lokální účetnictví a pak následnou konsolidaci, nově přidané hodnoty jako kvalitní CRM, BI, informace v reálném čase, zákaznický servis, integrace s poštovním klientem MS Outlook, příležitost profesního růstu účetních, management změnového řízení, uživatelské přijetí nového systému, 100% provoz systému bez výpadků, ROI do 1 roku (jen z úspor za účetnictví).

Na navazujícím workshopu kromě Zdeňka Vencla, který z pozice zákazníka poukázal na některé velmi užitečné nástroje a možnosti, jež systém nabízí pro pozici vedoucího finančního pracovníka, se aktivně zapojil i Product Manager Suite Analytics a BI řešení NetSuite Jan Štacha a zkušeně reagoval na všechny podněty týkající se ukázek variant reportů, grafů, analýz a dashboardů.

Přínosem konference byla především možnost konfrontace konkrétních případových studií, což je vždy hodnotné pro posouzení skutečného přínosu daného řešení.

O společnosti ARC Consulting Czech Republic

ARC Consulting Czech Republic je nezávislá konzultační společnost, jejíž misí je spojovat dva světy – svět technologií a svět businessu. Na trhu se pohybuje již od roku 2007 a svým klientům nabízí jedinečnou znalost finančních a HR procesů, kterou vhodně doplňuje podpůrnými aplikacemi. Zákazníci tak získávají řešení, kterým rozumí a která jim usnadňují každodenní život.

O společnosti NetSuite

NetSuite je světový poskytovatel jednoho z nejdynamičtěji se rozvíjejícího podnikového informačního systému postaveného na cloudových a mobilních technologiich. NetSuite pomáhá organizacím řídit jejich klíčové podnikové procesy jediným plně integrovaným systémem pokrývajícím oblasti ERP/financí, CRM, ecommerce, logistiky, výroby, distribuce, řízení zásob a další.

NetSuite za dobu své existence získal již více než 80 ocenění od různých skupin z oblasti průmyslu pro své produkty, inovace, vedení a firemní kulturu.


23.10.2014 - Petr Kadlec - četlo 7581 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: