Diskuze

Helios Orange pro dokonalou ocel

Společnost Acerostar patří mezi nejvýznamnější dodavatele nástrojových a rychlořezných ocelí v České republice i v zahraničí. Mezi její zákazníky patří tuzemské i zahraniční společnosti a to jak velkoodběratelé, tak koneční zákazníci. Od konce loňského roku pomáhá jejím zaměstnancům i managementu v jejich práci informační systém Helios Orange.

Od roku 2008, kdy firma vznikla, zde byly veškeré agendy vedeny pouze v MS Office. To bylo po určitou dobu možné vzhledem k relativně malému počtu zaměstnanců. Postupem času se však situace bez sofistikovaného firemního softwaru stala neakceptovatelnou a v podstatě brzdila další rozvoj společnosti. Navíc v průběhu doby došlo k nárůstu počtu zaměstnanců, rozšíření služeb o řezání a především významné rozšíření skladových položek. Vedení společnosti se tedy rozhodlo k neprodlenému pořízení informačního systému. Volba padla na Helios Orange z produkce Asseco Solutions.

Implementace byla dokončena v listopadu 2014. K jejímu průběhu říká Vilém Rajtár, jednatel společnosti Acerostar: "Implementace probíhala trochu složitěji a déle než jsme očekávali. To však bylo způsobeno naší nekompletní inventurou skladu a také rozbíhajícím se řezáním na nových strojích a s tím souvisejícím problémem při evidenci zbytků. Vše se tedy dělo tak trochu „v běhu“, ale s úspěšným doběhnutím do cíle."

Přínos systému pro firmu vidí Vilém Rajtár zejména v efektivitě zpracovávání zakázek, v evidenci materiálu, v účtování a rychlé inventuře. Pokud se týká úspory v rovině finanční, pak za hlavní přínos považuje úsporu času pro vyřizování zakázek. Ta jde ruku v ruce v úspoře peněz, neboť takto vzniká prostor ke zpracování většího množství zakázek, tudíž k rychlejší fakturaci a tedy i ke zvyšování obratu společnosti.

Ve společnosti Acerostar využívají celkem 26 modulů a funkcionalit. K nejvíce využívaným patří: Majetek, Splátkování a leasing, Účetnictví, Pokladna, Sklady, Výrobní čísla a šarže, Nabídky, Objednávky a rezervace, Fakturace, INTRASTAT a Firemní aktivity.

"Za zvláště zajímavý považuji modul Firemních aktivity," konstatuje Vilém Rajtár. "Díky němu mám reálný přehled o aktivitách zaměstnanců, dokážu efektivně sledovat a vyhodnocovat jejich skutečnou aktivitu. Na tomto základě jsou nastavovány jejich bonusové složky mzdy. Za velmi důležitý pak považujeme modul Účetnictví, u nějž oceňujeme zejména jeho přehlednost, kompatibilitu, ale především významný přínos ve zpracování a vyhodnocování finančních výsledků společnosti. Ty jsou důležité jak pro nás samotné, tak případně pro potřeby banky."

A na závěr pan Rajtár konstatuje: "Systém Helios nás stále mile překvapuje a jsme velice rádi za volbu pro něj."

O společnosti Acerostar

Společnost Acerostar působí na domácím a evropském trhu již od roku 2008. Od svého založení prošla velmi rychlým a dynamickým vývojem. V současné době patří mezi nejvýznamnější dodavatele nástrojových a rychlořezných ocelí v České republice i v zahraničí. Portfolio jejích zákazníků je velice stabilní a neustále se rozšiřuje. Jsou mezi nimi tuzemské i zahraniční společnosti a spolupracuje jak s velkoodběrateli, tak i konečnými zákazníky.

O společnosti Asseco Solutions

Akciová společnost Asseco Solutions je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarové aplikace z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí v nejrůznějších oblastech jejich působení. Produktové portfolio sahá od informačních systémů pro nejširší spektrum podniků, zabývajících se výrobou, obchodem či službami, přes produkty pro oblast veřejné správy, až po např. produkty pokrývající specializované potřeby ubytovacích a stravovacích zařízení. Všechny produkty jsou doplněné širokou nabídkou služeb a partnerských programů. Kromě základních modulů a funkcionalit poskytují též řešení pro jednotlivé oblasti podnikání, tzv. „oborová řešení“. Asseco Solutions je nositelem certifikátu kvality ISO 9001:2008 a je členem nadnárodní skupiny Asseco Group. Na konci roku 2013 v Asseco Solutions, a.s. pracovalo celkem 329 osob a obrat za rok 2013 činil 438,1 mil. Kč.

Poslání společnosti Asseco Solutions

Pomáháme firmám, aby byly úspěšné v jejich podnikání. Díky našim službám se mohou plně věnovat svým aktivitám, starost o informační systémy přenechávají nám. V každém okamžiku ctíme vztah s našimi zákazníky i pracovníky, lpíme na pověsti důvěryhodného partnera.

O Asseco Group

Skupina Asseco byla založena v roce 2004 vytvořením strategického partnerství mezi Asseco Poland (bývalý Comp Rzesów) a Asseco Slovakia. Z hlediska tržní kapitalizace je skupina jednou z deseti největších kótovaných IT společností v Evropě. Ekonomicky patří k nejsilnějším evropskýcm softwarovým společnostem - v roce 2012 se umístila na sedmém místě v žebříčku The Truffle 100, který analyzuje 100 nejúspěšnějších softwarových společností na základě kategorie výnosů z vlastního softwaru. Skupina Asseco je dnes mezinárodním uskupením prosperujících evropských IT společností, které poskytují komplexní IT řešení všem segmentům ekonomiky v mnoha zemích Evropy. Portfolio jeho klientů tvoří stejně tak silné nadnárodní bankovní a finanční společnosti, veřejné instituce, mezinárodní korporace, jako malé a střední podniky. Asseco Group zaměstnává přes 14 000 lidí po celé Evropě.


03.12.2014 - Hana Janišová - četlo 6861 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: