Diskuze

InterSystems uvádí na trh nástroj HealthShare Personal Community

Společnost InterSystems, celosvětový lídr v softwaru pro propojené zdravotnictví, uvádí na trh nástroj HealthShare Personal Community, který umožňuje více zapojit pacienty do zdravotní péče. Nástroj funguje na interoperabilní platformě pro zdravotnickou informatiku InterSystems HealthShare. Společnost InterSystems představila Personal Community na každoroční konferenci HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) v Chicagu.

Nástroj Personal Community, který umožňuje více zapojit pacienty do zdravotní péče, je určený poskytovatelům zdravotní péče. Je konfigurovatelný, jeho použití nezávisí na dodavateli („vendor-neutral“) a přináší pacientům srozumitelný a ucelený pohled na jejich zdravotnickou dokumentaci. Personal Community má v USA certifikaci pro Stupeň 2 tzv. meaningful use (použití certifikované elektronické zdravotnické dokumentace za účelem racionalizace a optimalizace zdravotnických systémů) a podporuje služby jako např. sjednání termínu u lékaře, opakované vystavování receptů, komunikaci mezi pacientem a poskytovatelem zdravotní péče a školení pacientů. Protože základem Personal Community je interoperabilní platforma HealthShare, mohou pacienti i jejich oprávnění zástupci přistupovat z jednoho místa k elektronické zdravotní dokumentaci v různých formátech a z různých zdravotnických zařízení – odpadá zde tedy nutnost potýkat se s řadou různých portálů a hesel.

Pacienti mohou prohlížet a stahovat svou zdravotnickou dokumentaci a předávat ji či její části ostatním členům zdravotnického týmu. Intuitivní rozhraní usnadňuje pacientům kontrolovat přesnost dokumentace a spolupracovat tak s poskytovateli zdravotní péče na bezpečnější a vysoce kvalitní péči.

Portál třetí generace

První portály pro pacienty byly jednodimenzionální aplikace pro osobní zdravotní dokumentaci, které vyžadovaly, aby pacient zadával rozsáhlá osobní data, což tyto portály odsoudilo k zániku. Portály druhé generace, které vznikaly podle požadavků tzv. meaningful use, jsou systémy od jednoho poskytovatele propojené s jednotlivými systémy pro elektronickou zdravotnickou dokumentaci (EHR), které ovšem přinášejí roztříštěné informace. Personal Community je prvním pacientským portálem třetí generace, který je od základu vybudován na interoperabilní platformě a přináší tak pacientům jedinou přístupovou bránu ke zdravotnické dokumentaci v celém spektru zdravotní péče.

Personal Community je výsledkem rozsáhlých zkušeností společnosti InterSystems s problematikou výměny zdravotnických informací na celém světe, do níž dlouhodobě investuje.

"Myšlenka, která stojí za HealthShare, je jednoduchá: transformovat zdravotnictví pomocí sdílení informací a propojení týmů a komunit. Kromě interoperabilní platformy propojující soukromé zdravotnické systémy, místní systémy pro výměnu zdravotnických informací či celostátní systémy zdravotnické dokumentace po celém světě nyní vytváříme nástroje, které přinášejí pacientům možnost více vstupovat do zdravotní péče a těsněji spolupracovat se všemi, kdo se podílejí na péči o jejich zdraví, s lékaři, tzv. zdravotnickými manažery a zdravotnickými plány," vysvětluje Joe DeSantis, viceprezident společnosti InterSystems pro platformy HealthShare.

Více informací o souboru rozšiřitelného interoperabilního zdravotnického softwaru InterSystems HealthShare najdete na www.intersystems.com/healthshare.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems vyvíjí pokročilé softwarové technologie umožňující vytvářet průlomová řešení. Tradičně poskytuje špičkové produkty a soustřeďuje se na úspěch svých klientů. Platformy InterSystems pro správu dat, strategickou interoperabilitu a analytiku jsou používány ve zdravotnictví, finančnictví, státní správě a v řadě dalších odvětví. Ve vybraných zemích InterSystems nabízí též unifikované aplikace pro zdravotnictví, které fungují na klíčových technologiích této firmy a které přispívají k realizaci propojeného zdravotnictví. Společnost InterSystems je soukromá společnost založená v roce 1978. Sídlí v Cambridge v americkém státě Massachusetts a má pobočky po celém světě. Její produkty denně používají miliony lidí ve více než 100 zemích.


22.05.2015 - Jiří Kroulík - četlo 7065 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: