Diskuze

Helios Orange a komponenty pro kolejová vozidla

VAGONKA INTERIORS s.r.o. je nový název společnosti, která vznikla fúzí firem VAGONKA-DŘEVO a VAGONKA-DŘEVO Trade. Zabývá se výrobou komponent pro interiéry kolejových vozidel. Jejími zákazníky jsou firmy z celého světa, například Bombardier Transportation, Škoda Transportation, Siemens, Stadler, VKV a další. Od ledna 2015 jejím zaměstnancům i managementu pomáhá informační systém Helios Orange z produkce Asseco Solutions.

Samozřejmě firma s tak sofistikovanou činností se ani v minulosti nemohla obejít bez informačního systému. Využívali zde systém Safír Plus. Ten však po čase zastaral a již zcela nevyhovoval potřebám firmy. Navíc se objevil požadavek na integraci účetnictví, které Safír Plus původně neobsahoval a též se vyskytly požadavky zákazníků na traceability (zpětnou dohledatelnost). Posléze byla také ukončena podpora systému Safír Plus. Vzhledem k tomu, že nedávno před tím byl safír Plus integrován do společnosti Asseco Solutions, bylo jasné, že jednou z možných voleb při nutnosti změny systému bude systém Helios. Pro VAGONKU INTRERIORS byl ze tří možností zvolen systém Helios Orange.

"Implementace proběhla zcela podle plánu," vzpomíná Marcel Matýsek, MBA, obchodní ředitel firmy a současně vedoucí projektu implementace Helios Orange. "Veškeré překážky, které se vždy při velkém projektu vyskytnou, byly nebo jsou stále překonávány a postupně dochází k zefektivňování celého systému. Ještě je však před námi implementace Pokročilého plánování výroby, od něhož si hodně slibujeme. Takže teprve potom budu moci celý projekt prohlásit za ukončený," dodává.

Již nyní je však možné hodnotit přínosy nového systému. Za hlavní z nich označuje Ing. Matýsek výrazně lepší možnost kontroly, dohledatelnost, propojení v rámci procesů a také skutečnost, že existuje jednotný systém pro všechny firemní aktivity, což přispívá k zefektivnění práce.

Marcel Matýsek závěrem hodnotí: "Velmi jsme ocenili aktivní a precizní přístup a vysokou odbornost pana Linharta, který byl hlavním implementátorem. Jeho práci také doprovázela vždy perfektní komunikace a rychlost řešení."

Ve společnosti VAGONKA INTERIORS je implementováno:

Jádro systému - 15 uživatelů. Workflow, Banka, Dodatečné související náklady, Účetnictví, Majetek, Pokladna, Manažerské rozhraní, Datové sklady, Finanční analýza a plánování, Výkazy a reporty, Řízení peněžních toků, Intrastat, Fakturace, Sklady, Výrobní čísla a šarže, Kompletace, Nabídky objednávky a rezervace, Firemní aktivity, Kalendáře, Evidence pošty a datové schránky, Zakázky, Personalistika, Mzdy, Pracovní konta, Řízení výroby, Kapacitní plánování, Plánování profesí, Technická příprava výroby, ARES, Nástroje přizpůsobení, Uživatelské editory, Stacionární terminály na odvádění výroby.

O společnosti VAGONKA INTERIORS

Společnost VAGONKA INTERIORS s.r.o. vznikla v důsledku fúze společností VAGONKA-DŘEVO s.r.o. a VAGONKA-DŘEVO Trade s.r.o. Zabývá výrobou komponent pro interiéry kolejových vozidel, která má ve Studénce bohatou historii. Její počátek je datován do roku 1900, kdy zde byla podnikatelem Adolfem Schustalou založena společnost "Staudinger Waggonfabrik A.G. Zákazníci společnosti VAGONKA INTERIORS pocházejí z celého světa. Řadí se k nim firma jako Bombardier Transportation, Škoda Transportation, Siemens, Stadler, VKV a další. VAGONKA INTERIORS je první firmou v České republice, která získala certifikát lepení v oblasti lepení dřevařských komponentů pro kolejová vozidla podle DIN 6701-2.

O společnosti Asseco Solutions

Akciová společnost Asseco Solutions je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarové aplikace z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí v nejrůznějších oblastech jejich působení. Produktové portfolio sahá od informačních systémů pro nejširší spektrum podniků, zabývajících se výrobou, obchodem či službami, přes produkty pro oblast veřejné správy, až po např. produkty pokrývající specializované potřeby ubytovacích a stravovacích zařízení. Všechny produkty jsou doplněné širokou nabídkou služeb a partnerských programů. Kromě základních modulů a funkcionalit poskytují též řešení pro jednotlivé oblasti podnikání, tzv. „oborová řešení“. Asseco Solutions je nositelem certifikátu kvality ISO 9001:2008 a je členem nadnárodní skupiny Asseco Group. Na konci roku 2013 v Asseco Solutions, a.s. pracovalo celkem 329 osob a obrat za rok 2013 činil 438,1 mil. Kč.

Poslání společnosti Asseco Solutions

Pomáháme firmám, aby byly úspěšné v jejich podnikání. Díky našim službám se mohou plně věnovat svým aktivitám, starost o informační systémy přenechávají nám. V každém okamžiku ctíme vztah s našimi zákazníky i pracovníky, lpíme na pověsti důvěryhodného partnera.

O Asseco Group

Skupina Asseco byla založena v roce 2004 vytvořením strategického partnerství mezi Asseco Poland (bývalý Comp Rzesów) a Asseco Slovakia. Z hlediska tržní kapitalizace je skupina jednou z deseti největších kótovaných IT společností v Evropě. Ekonomicky patří k nejsilnějším evropskýcm softwarovým společnostem - v roce 2012 se umístila na sedmém místě v žebříčku The Truffle 100, který analyzuje 100 nejúspěšnějších softwarových společností na základě kategorie výnosů z vlastního softwaru. Skupina Asseco je dnes mezinárodním uskupením prosperujících evropských IT společností, které poskytují komplexní IT řešení všem segmentům ekonomiky v mnoha zemích Evropy. Portfolio jeho klientů tvoří stejně tak silné nadnárodní bankovní a finanční společnosti, veřejné instituce, mezinárodní korporace, jako malé a střední podniky. Asseco Group zaměstnává přes 14 000 lidí po celé Evropě.


03.07.2015 - Hana Janišová - četlo 7646 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: