Diskuze

IFS Aplikace 9 nabídne optimalizaci pro technologii in-memory

Společnost IFS, globální dodavatel podnikových aplikací, představila v Bostonu na konferenci IFS World plány na podporu technologie in-memory (zpracování dat přímo v operační paměti místo na discích). Při demonstrovaných scénářích z reálného světa, kdy se prováděla analýza dat v reálném čase, dokázala sada IFS Aplikace provést pomocí databázových in-memory technologií úlohu mnohem efektivněji. Celkové zrychlení bylo v řádu tisíců.

Databázová in-memory technologie společnosti IFS přiblíží organizace k jejich obchodním procesům, umožní rychlejší analýzu a reporting transakčních dat než data uložená v datových skladech, která jsou aktualizována pouze v pravidelných intervalech. In-memory technologie v sobě zahrnuje podporu pro vizualizace a analýzy vestavěné do procesů a úloh, což je další součást strategie společnosti IFS. Tímto způsobem se napříč celou organizací vylepší přehled o datech i procesech a podpoří kvalifikovanější rozhodování.

Současně se strategií pro in-memory technologie bylo představeno řešení IFS In-Memory Advisor. Tento nový nástroj je navržen tak, aby zákazníkům pomohl nasadit in-memory technologie napříč sadou IFS Aplikace tak, aby to přineslo maximální efekt. In-memory technologie budou součástí aktualizace sady IFS Aplikace 9, která je plánována na poslední čtvrtletí roku 2015. Nová funkčnost umožní provádět mnohé analytické dotazy, dosud trvající minuty, ve zlomcích sekund.

"Výhody zpracování dat v paměti začnou být patrné okolo milionu záznamů v tabulce, největší efekt se dostaví při zpracování stovek milionů záznamů," uvedl technický ředitel společnosti IFS Dan Matthews. "Úzké analytické dotazy lze takto urychlit v řádech stovek až tisíců, širší by se mohly zrychlit více než desetkrát a v některých případech ke změnám nedojde. Při použití reálných dat našich zákazníků se kompresní poměr pohybuje mezi 3:1 a 10:1, je tedy potřeba mnohem méně paměti, než data zaujímají na disku."

Potřeba paměti je dále snížena evolučním přístupem společnosti IFS k in-memory databázím. Namísto trvalého ukládání celé databáze v operační paměti, což není nutné ani zvlášť přínosné, vyvinula společnost IFS nástroj IFS In-Memory Advisor. Tento nástroj pomáhá zákazníkům použít in-memory technologie pouze na ty části sady IFS Aplikace, kde to nabídne největší přínos. Zajistí se tak optimální rovnováha mezi novou rychlou technologií a cenou: zbylá data budou ponechána na disku, kde je jejich ukládání levnější.

"Společnost IFS vždy upřednostňovala evoluci před revolucí. Věříme, že nabídka in-memory technologií přinese zákazníkům největší přínos, pokud sami rozhodnou o způsobech a míře jejího nasazení. Rozhodně nenutíme zákazníky, aby se vzdali svých současných databází a souvisejícího know-how, prováděli obří upgrade nebo k sadě IFS Aplikace znovu kupovali uživatelské licence," dodává Dan Matthews.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje systém IFS Applications, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia s.r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost Altec. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu.

O společnosti Altec

Akciová společnost Altec je česká softwarová společnost založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. Altec vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DCC.


28.08.2015 - Kristina Hasoňová - četlo 8065 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: