Diskuze

InterSystems je podle Gartner lídrem v oblasti transakčních databází

Společnost InterSystems, globální poskytovatel pokročilých softwarových technologií, mezi něž patří databázová platforma InterSystems Caché podporující více databázových modelů, oznámila, že ji analytická firma Gartner opět zařadila do kvadrantu lídrů ve svém nejnovějším hodnocení "Gartner Magic Quadrant for Operational Database Management Systems". Hodnocení bylo zveřejněno 12. října 2015 a jeho autory jsou analytici Donald Feinberg, Merv Adrian, Nick Heudecker, Adam M. Ronthal a Terilyn Palanca. Magické kvadranty společnosti Gartner představují uznávaný a spolehlivý nástroj pro určení lídrů mezi dodavateli technologií a jsou založené na posuzování komplexnosti vizí jednotlivých dodavatelů i jejich schopností tyto vize realizovat.

Analytická firma Gartner definuje lídry jako společnosti, které nabízí nejširší podporu pro širokou škálu provozních aplikací založených na využívání celé řady různých datových typů i způsobů použití. Tito dodavatelé se mohou pochlubit i trvalou spokojeností zákazníků a jejich silnou podporou. Mnozí z dodavatelů působí na tomto konkurenčním trhu již mnoho let a pro své produkty vytvořili široký ekosystém partnerů. Lídři tak pro zákazníky představují všeobecně nejnižší riziko, a to jak v oblasti výkonu, tak i škálovatelnosti, spolehlivosti a podpory. S ohledem na tržní změny mají navíc lídři zcela jasnou představu o podpoře nejen aktuálních potřeb zákazníků, ale také nejnovějších trendů z oblasti databázového software i hardwarových technologií. V neposlední řadě se lídři vyznačují i tím, že v souladu se současnými požadavky trhu a s moderními trendy je také jejich komunikace i výzkum, vývoj a dodávání nových produktů.

"Věříme, že zpráva analytické firmy Gartner je potvrzením toho, jak moc rádi s námi naši zákazníci spolupracují," říká Robert Nagle, viceprezident InterSystems pro databázové platformy. "Ostatně i to je důvod, proč mnoho našich původních klientů zůstává se společností InterSystems již celá desetiletí."

"Naše platforma InterSystems Caché podporuje hned několik databázových modelů a umožňuje spravovat obrovské objemy různorodých dat, se kterými se dnes klienti setkávají. Caché podporuje veškeré typy dat – strukturovaná i nestrukturovaná, využívající SQL i NoSQ technologií, centralizovaná i distribuovaná – a umožňuje masivní horizontální i vertikální škálování. Nejdůležitější ale je, že v Caché lze provádět analýzy v požadovaný okamžik a včas tak získat potřebné informace," dodává Robert Nagle.

Analytická firma Gartner ve své zprávě uvedla, že pro tento magický kvadrant definuje transakční databázové platformy jako systémy, které podporují celou řadu struktur a datových typů včetně XML, textu, obrázků, audio a video obsahu i objektů JavaScript Object Notation (JSON). Tyto platformy musí obsahovat mechanismy pro izolaci systémových zdrojů i pro podrobné řízení přístupu uživatelů ke spravovaným instancím dat.

Celou zprávu Gartner Magic Quadrant for Operational Database Management Systems autorů Donald Feinberg, Merv Adrian, Nick Heudecker, Adam M. Ronthal a Terilyn Palanca publikovanou pod číslem G00271405 z 12. října 2015 najdete na InterSystems.com/ODBMS.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems patří mezi světové softwarové lídry. Sídlí v Cambridge v americkém státu Massachusetts a má pobočky ve 25 zemích. InterSystems poskytuje pokročilé technologie pro průlomové aplikace. InterSystems Caché je extrémně rychlý a masivně škálovatelný databázový systém. InterSystems Ensemble je platforma pro rychlou integraci a vývoj propojitelných aplikací. InterSystems TrakCare, je internetový unifikovaný informační systém pro zdravotnictví, s nímž lze rychle využívat výhod elektronických záznamů o pacientech. InterSystems HealthShare je strategická platforma pro zdravotnickou informatiku, která zajišťuje výměnu a aktivní analýzu informací v nemocniční síti a v místních, regionálních či celostátních sítích. InterSystems DeepSee je technologie umožňující zabudovat do transakčních aplikací funkce pro aktivní analýzu v reálném čase.


29.10.2015 - Zuzana Záhorová - četlo 7152 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: