Diskuze

IFS vydává aktualizace ERP systému IFS Aplikace 9 Update 1

Společnost IFS, globální dodavatel podnikových informačních systémů, oznamuje řadu aktualizací a novinek ve svém informačním systému IFS Aplikace 9. Nové funkce zahrnují významné uplatnění technologií in-memory (zpracování dat v operační paměti) a vylepšenou vizualizaci výrobních procesů. Rozšířena byla podpora pro správu pronájmů a vylepšena funkcionalita pro konsolidaci finančních výsledků skupiny.

Nová verze (IFS Aplikace 9 Update 1) přináší funkcionalitu in-memory, která byla oznámena již dříve na IFS World Konferenci 2016. Součástí řešení je nový nástroj IFS In-Memory Advisor, který pomáhá nasadit technologii in-memory napříč IFS Aplikacemi tak, aby zákazníkům přinesla co největší efekt – v případě potřeby lze např. spustit v operační paměti celou aplikaci. Díky technologii in-memory mohou nyní uživatelé provádět analytické dotazy řádově stokrát nebo až tisíckrát rychleji než dříve. Vysoký kompresní poměr umožňuje snížit objem dat zhruba 3-10krát, takže přímo v operační paměti lze pak pracovat např. i s celými databázemi o terabajtových objemech.

Aktualizovaná verze IFS Aplikace 9 přináší také nové komponenty pro výrobu. Zde je novinkou možnost provádět řešení problémů při výrobě přímo z prostředí IFS Manufacturing Visualizer. V tomto prostředí jsou také k dispozici nové grafy umožňující provádět optimalizace při plánování výroby.

Modul IFS Quality Management obsahuje také několik vylepšení, např. co se týče odběru vzorků (acceptance sampling). Rovněž řízení pronájmů v řešení společnosti IFS nabízí řadu nových funkcí stejně jako velké zjednodušení z hlediska použitelnosti a uživatelské vstřícnosti. Modul nyní umožňuje přiřadit zakázky externím i interním pronájmům zařízení. Komponenta IFS Financials rozšiřuje podporu pro konsolidaci v rámci skupiny, a to včetně pokročilých analýz konsolidovaných bilancí (účetních výsledků) pomocí nástroje IFS Business Analytics.

"Po úspěšném uvedení sady IFS Aplikace 9 v květnu letošního roku nyní přichází první aktualizace, která zahrnuje jak vylepšení, tak i zcela nové funkce," uvádí technologický ředitel společnosti IFS Dan Matthews. "Pro naše zákazníky by měl být přínosem i nový systém vydávání aktualizací. Díky zjednodušené implementaci můžeme nyní poskytovat nejnovější verze našeho softwaru mnohem častěji, takže se vylepšení dostanou k uživatelům co nejdříve."

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje systém IFS Applications, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia s.r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost Altec. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu.

O společnosti Altec

Akciová společnost Altec je česká softwarová společnost založená v roce 1991. Zabývá se vývojem a dodávkami podnikových informačních systémů včetně jejich implementace a servisu. Tým společnosti tvoří více než 55 vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi. Altec vyvíjí a dodává vlastní sadu podnikových aplikací pro řízení výroby, obchodu, ekonomiky a financí, mezd, personalistiky, systémy pro podporu rozhodování (BI), ale je rovněž distributorem a implementačním partnerem dalších významných světových výrobců IT technologií a podnikových informačních systémů, společností IFS, Oracle a DCC.


20.11.2015 - Kristina Hasoňová - četlo 7917 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: