Diskuze

Helios Orange pro dokonalé strojírenské produkty

Kovoobrábění a dodávky ve strojírenském průmyslu - to je hlavní náplň činnosti výrobně-obchodní společnosti MESgroup Czech. Od konce loňského roku jí při její práci, náročné na preciznost a dokonalé splnění přání zákazníků, pomáhá informační systém Helios Orange z produkce Asseco Solutions.

V ostrém provozu zde systém funguje od prosince 2015. Ani v předcházejícím období se však firma neobešla bez systému, využívala však pouze jednodušší ekonomický systém. Ten ale po rozšíření z původní pouze obchodní firmy na výrobní již nepokrýval nově vzniklé potřeby, konkrétně řízení výroby. Implementace proběhla v dohodnutém termínu, s tím, že nyní jsou ještě naplánována školení uživatelů pro moduly Kapacitní plánování a Controlling.

Na otázku, jaké přínosy spatřuje v zavedení nového systému, odpovídá Miroslav Kadlček, jednatel MESgroup: "Za hlavní přínos považuji variabilitu systému. Nemalou výhodou je i možnost propojit více tabulek v databázi a vytvořit si tak vlastní přehled. Finanční přínosy není po tak krátké době provozu možné ještě posoudit," dodává pan Kadlček.

V společnosti MESgroup jsou nyní implementovány tyto moduly a funkcionality: Účetnictví, Fakturace, Oběh zboží, Řízení výroby, Kapacitní plánování, Intrastat, Ekokom, Mzdy, Personalistika, Pokladna, Banka, Controlling, TPV, Obecné importy, Terminál pro odvádění operací, Nástroje přizpůsobení a Majetek.

"Pro nás bylo užitečné pořízení modulu Obecné importy, který využíváme především na import kmenových karet a nabídkových sestav," hodnotí závěrem Miroslav Kadlček.

MESgroup czech

MESgroup czech je výrobně-obchodní firma. Vznikla v roce 2013 jako obchodní společnost a v roce 2014 pořídila první obráběcí stroje a začala s vlastní výrobou. Od té doby zde rozšířili strojový park na aktuálních šest CNC obráběcích frézovacích center HURCO.

Firma pomáhá svým zákazníkům realizovat dodávky v oblasti strojírenství, přičemž se zaměřuje na frézované, soustružené, broušené, přesné obráběné díly a veškeré zpracování plechů a zámečnické práce. Zajišťuje též doplňkové služby v podobě konzultací se zákazníkem, přechodného skladování výrobků, kontroly kvality, smontování celků a kompletní logistiky. Zdejší tým se skládá z odborníků na strojírenství, projektový management, logistiku, kontrolu kvality a obchod. Nově zde bylo vybudováno montážní pracoviště, kde lze zákazníkům dodat montáže od jednoduchých částí po složité elektromechanické sestavy.

Společnost zajišťuje nejen výrobu požadovaných dílů, a to vlastními výrobními technologiemi nebo pomocí kooperací, ale i montáž celků, přechodné skladování výrobků ve vlastním skladu a dopravu prostřednictvím prověřených dopravců. Zákazníci MESgroup jsou ze širokého spektra oborů, od knihařského průmyslu přes zdravotnictví, až po dřevařský průmysl.

Asseco Solutions

Asseco Solutions je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarová řešení z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí v nejrůznějších oblastech jejich působení. Produktové portfolio sahá od informačních systémů pro nejširší spektrum podniků, zabývajících se výrobou, obchodem či službami, přes produkty pro oblast veřejné správy, až po např. produkty pokrývající specializované potřeby ubytovacích a stravovacích zařízení. Všechny produkty jsou doplněné širokou nabídkou služeb a partnerských programů. Kromě základních modulů a funkcionalit poskytují též řešení pro jednotlivé oblasti podnikání, tzv. „oborová řešení“. Asseco Solutions je nositelem certifikátu kvality ISO 9001:2008 a je členem nadnárodní skupiny ASSECO Group. Na konci roku 2015 v Asseco Solutions, a.s. pracovalo celkem 315 osob a obrat za rok 2015 činil 451,1 mil. Kč.


01.06.2016 - Hana Janišová - četlo 8252 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: