Diskuze

IBM a VMware rozšiřují své partnerství s cílem zjednodušit přijetí hybridního cl

Las Vegas/Praha, 8. září 2016 - Společnosti VMware (NYSE:VMW) a IBM (NYSE:IBM) na konferenci VMworld 2016 oznámily dostupnost prvních cloudových služeb na trhu, které umožní organizacím rychle a snadno přesouvat pracovní zátěž do cloudu. Globální partnerství mezi IBM a VMware, které již využívá přes 500 zákazníků, pomáhá organizacím rozšířit stávající pracovní zátěž do cloudu v řádu hodin, zatímco standardně by to trvalo týdny či měsíce.

Již dříve v letošním roce se společnosti VMware a IBM rozhodly postavit jedné z nejpalčivějších výzev v oboru: rozšířit stávající VMware pracovní zátěž z prostředí u zákazníka do cloudu tak, aby nevznikly náklady a rizika spojená s použitím nových nástrojů, změnou architektury aplikací a novými bezpečnostními pravidly.

Obrovský zájem firem o VMware prostředí v IBM Cloud

Od té doby, co bylo nové řešení představeno, již 500 společných zákazníků začalo přesouvat svá VMware prostředí do IBM Cloud, včetně Marriott International, Clarient Global LLC a Monitise. IBM Cloud je pro uživatele VMware strategická cloudová platforma s téměř 50 vysoce škálovatelnými a vysoce zabezpečenými cloudovými datovými centry po celém světě. S ohledem na to, že téměř 100 procent zákazníků na žebříčku Fortune 100 využívá technologie VMware, je cílem partnerství zachovat a rozšířit investice zákazníků v rámci tisíců datových center.

"Velké podniky potřebují rychlý a snadný způsob, jak nasadit a přesouvat pracovní zátěž mezi prostředím zákazníka (on-premise) a veřejným cloudem," uvedl Robret LeBlanc, senior viceprezident, IBM Cloud. "Naše partnerství s VMware je pro mnoho firem lepidlem, díky kterému mohou zároveň rozšiřovat a vytvářet nové obchodní příležitosti a naplno využít své stávající investice do prostředí hybridního cloudu."

IBM poskytuje první nabídku pro VMware Cloud Foundation jako plně automatizovanou službu

V rámci řešení VMware Cloud Foundation kombinuje VMware vedoucí řešení pro virtualizaci výpočetního výkonu, úložiště a sítí do jedné integrované platformy. Poprvé mohou organizace automaticky zprovoznit přednastavená prostředí softwarově definovaného datového centra (SDDC) od VMware v IBM Cloud v řádu hodin namísto týdnů až měsíců. Platforma integruje VMware vSphere, VMware Virtual SAN, VMware NSX a VMware SDDC Manager, a v rámci rozhodování o infrastruktuře nabízí zákazníkům širší možnosti.

Společně s novými službami vyškolilo IBM více než 4000 odborníků, kteří mají znalosti týkající se řešení VMware. Tento rozsáhlý tým prodejců a poradců poskytne zákazníkům odborné rady, aby mohli rozšířit své VMware prostředí do cloudu.

"IBM a VMware sdílejí společnou vizi a chtějí poskytovat zákazníkům snadnou cestu z datového centra do cloudu," uvedl Pat Gelsinger, CEO společnosti VMware. "Naše spolupráce byla tak úspěšná, že jsme se rozhodli ještě více investovat do řešení, díky kterým mohou naši zákazníci v rámci IBM Cloud nasadit softwarově definovaná řešení v řádu hodin a využít při tom veškerou automatizaci, na kterou jsou zvyklí ze svých vlastních datových center."

Marriott zlepšuje zákaznické služby díky cloudu

Marriott International je globální společnost působící v oblasti hospitality, která provozuje více než 4500 v 88 zemích. Společnost neustále vyhledává nové způsoby, jak inovovat a zlepšit služby pro své hosty. Díky rozšíření svých VMware investic v rámci IBM Cloud bez nutnosti úpravy aplikací se mohou vývojové týmy soustředit na inovace a zachovat stávající IT investice.

"Naším cílem nejsou jen spokojení zákazníci, chceme, aby si naše služby pamatovali proto, že předčily všechna jejich očekávání," uvedl Alan Rosa, senior viceprezident pro technologie a IT bezpečnost ve společnosti Marriott International. "Ať už jde o rezervace pokojů, plánování příští rodinné dovolené nebo přípravu důležité firemní události, proces využívání našich služeb a produktů musí být zcela bezproblémový a přizpůsobený zvyklostem našich zákazníků. Díky rychlému nasazení nových personalizovaných aplikací jsme mohli opět o něco více inovovat naše služby. Partnerství mezi IBM a VMware nám dává výhodu, že můžeme pokračovat v tom, co umíme nejlépe, a zároveň rozšiřovat naše služby po celém světě s důvěryhodnými partnery po boku."

O IBM Cloud

IBM Cloud poskytuje rychlý, snadný a automatizovaný přístup ke službám veřejného, privátního i hybridního cloudu, který umožňuje firmám snížit své celkové náklady na IT, a zároveň zvýšit pružnost a produktivitu. IBM nabízí kompletní portfolio cloudových služeb podporujících široké spektrum aplikací včetně big data, analytických, mobilních a aplikací pro kognitivní computing.

O VMware

Společnost VMware, světový lídr v oblasti cloudové infrastruktury a firemní mobility, pomáhá zákazníkům zrychlit digitální transformaci. VMware umožňuje firmám a organizacím osvojit si softwarově definovaný přístup k podnikání a IT díky Cross-Cloud ArchitectureTM a řešením pro datová centra, mobilitu a bezpečnost. S tržbami ve výši 6,6 miliard USD v roce 2015 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 000 partnerů. Sídlo společnosti se nachází v Palo Alto v Kalifornii.


08.09.2016 - Ondřej Micka - četlo 7703 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: