Diskuze

Projekty společnosti ICZ a.s. ovládly anketu Bezpečná nemocnice 2016

Praha, 2. února 2017 - Dvojím úspěchem skončilo pro společnost ICZ a.s. slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších projektů v rámci již 9. ročníku celorepublikové ankety Bezpečná nemocnice. Právě jí realizované projekty totiž získaly první dvě místa. Nejvyšší příčku obsadil projekt Bezpečná manipulace s léčivy realizovaný Ústřední vojenskou nemocnicí - VFN Praha, druhou pak Zvyšování bezpečnosti provozu operačních sálů pomocí sofistikovaného softwaru v Nemocnici Třebíč. Ankety se zúčastnilo 18 nemocnic s celkem 20 projekty, cenu hejtmana Kraje Vysočina si odneslo šest nejlepších.

Hlavním smyslem všech ročníků ankety je předávání zkušeností a zvyšování informovanosti o inovativních projektech, které jsou v českých lůžkových zdravotnických zařízeních realizovány a přispívají tak ke zvyšování kvality a bezpečí zdravotní péče jak z pohledu pacientů, tak i nemocničního personálu. Téma devátého ročníku „Zvyšování kvality a bezpečí na základě poznatků z praxe“ proto bylo zaměřeno na cenné a především praktické zkušenosti zdravotnického personálu. "Společnost ICZ se dlouhodobě věnuje problematice zdravotnictví, a to včetně intenzivní spolupráce se zdravotnickými zařízeními. Detailní znalost této oblasti je přitom klíčem k tomu, abychom mohli přicházet s takovými řešeními, která přispívají ke zvýšení kvality a bezpečnosti jak v oblasti léčebné péče, tak i rozhodovacích procesů ve zdravotnictví. Největší dík však bezpochyby patří těm zařízením, která mají odvahu se nejen do inovativních projektů pustit, ale následně se s nimi ještě podělit a ukázat tak cestu i ostatním," říká Michal Bušek, ředitel Sekce Zdravotnictví společnosti ICZ a.s.

Vítězný projekt Bezpečná manipulace s léčivy zaujal hodnotící komisi zavedením elektronické evidence podávaných léčiv do praxe, což jednoznačně přispělo ke snížení rizik v průběhu poskytování zdravotních služeb a tedy i k celkovému zvýšení kvality a bezpečí poskytované péče v Ústřední vojenské nemocnici - VFN Praha. Do své organizační struktury nemocnice paralelně zařadila nové pracoviště Farmakologistiky, které se podílí na řízení a iniciaci toku léčiv mezi jejími odbornými odděleními. Hlavním úkolem nově vzniklého pracoviště bylo a je snížit náklady na nákup léčiv s maximálním využitím dostupných zásob na tzv. příručních skladech.

Cílem projektu Zvyšování bezpečnosti provozu operačních sálů pomocí sofistikovaného softwaru v Nemocnici Třebíč pak byla plná elektronizace provozu operačních sálů, úplné osvojení technologie personálem a z toho vyplývající bezpečnější, standardizovaný a řízený proces realizace operačních postupů. Zvýšení bezpečnosti se přitom týká všech aspektů provozu – od bezpečí pacienta přes ochranu personálu až po celkovou provozní bezpečnost operačních sálů. Realizace projektu má přitom dvě dimenze. První spočívá v implementaci technologie ve formě software a jeho podpůrné infrastruktury, druhá pak v implementaci pracovních procesů.

Slavnostní vyhlášení výsledků 9. ročníku ankety Bezpečná nemocnice se uskutečnilo ve třetím lednovém týdnu v prostorách Horáckého divadla Jihlava. Jejími partnery jsou Spojená akreditační komise, o. p. s., Project HOPE – Česká republika, o. p. s., Česká asociace sester, o. s. a společnost Johnson & Johnson. Záštitu nad celou akcí pak převzal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

O Skupině ICZ

Skupina ICZ, jejímž největším členem je právě společnost ICZ a.s., patří mezi nejvýznamnější subjekty, které nabízejí integrovaná softwarová a síťová řešení. Zákazníkům poskytuje služby na bázi širokého spektra platforem a technologií včetně vývoje aplikací na zakázku a projektů v oblasti ochrany a bezpečnosti informací. Zaměřuje se na oblast veřejné správy, zdravotnictví, obrany, telekomunikací, financí, logistiky, průmyslu a služeb. Nabízená řešení pokrývají např. celoresortní registry, elektronickou správu dokumentů, služby, servis a aplikace v oblasti hlasových komunikací, stejně jako systémy pro řízení civilního či vojenského letového provozu apod.

ICZ a.s. je certifikována podle norem ISO 9001 (Systém managementu kvality), ISO 13485 (Zdravotnické prostředky - Systémy managementu jakosti), ISO 20000-1 (Management služeb informačních technologií), ISO 27001 (Systémy managementu bezpečnosti informací) AQAP 2110 a AQAP 2120 (Požadavky NATO na ověřování jakosti při návrhu, vývoji a výrobě). Národním bezpečnostním úřadem ČR je prověřena pro styk s utajovanými skutečnostmi stupně „důvěrné“, dceřiná společnost S.ICZ a.s. až do stupně "Přísně tajné".

Skupina ICZ působí vedle České a Slovenské republiky také v dalších zemích.


10.02.2017 - Jiří Šťastný - četlo 9928 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: