Diskuze

Nový software VMware pomůže zákazníkům modernizovat datová centra

Las Vegas, Praha - 4. září 2017 - Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) na konferenci VMworld 2017 představila nová vydání softwarových řešení VMware Integrated OpenStack a VMware vRealize Network Insight, která mají zákazníkům pomoci modernizovat datová centra s cílem zlepšit akceschopnost podniku i vývojářů, a která rozšíří možnosti sítí a posílí bezpečnost. Společnost VMware také představila novou nabídku VMware vSAN, která zrychlí zavádění distribuovaného IT díky nižším nákladům a jednoduššímu rozšiřování funkcí podnikového IT mimo datová centra.

K novinkám patří:

  • Řešení VMware Integrated OpenStack 4 bude založené na systému OpenStack Ocata a nabídne rozšířenou podporu kontejnerizovaných aplikací.
  • VMware vRealize Network Insight 3.5 nabídne lepší možnosti dohledu a zajištění compliance pro NSX.
  • Nová sada softwaru pro hyperkonvergovanou infrastrukturu umožní zavést distribuované IT s využitím nákladově efektivních hyperkonvegovaných hardwarových zařízení s VMware vSAN.
  • Nové vydání VMware vSphere Scale-Out bude podporovat náročné pracovní zátěže včetně velkých dat a výpočetních klastrů (HPC).

Obchodní a IT manažeři na základě zkušenosti s výsledky digitální transformace nalézají shodu ohledně jejích požadovaných obchodních přínosů. Společnost VMware svým zákazníkům pomáhá těchto přínosů dosáhnout pomocí portfolia řešení zahrnujícího cloud, digitální pracovní prostředí a bezpečnost. Její strategií je umožnit zákazníkům provozovat, spravovat, připojovat a zabezpečovat libovolnou aplikaci v libovolném cloudu z libovolného zařízení.

"Podniky se soustředí na digitální transformaci, aby dokázaly zákazníkům nabídnout novou zkušenost prostřednictvím aplikací a služeb," říká Rajiv Ramaswami, provozní ředitel pro produkty a cloudové služby společnosti VMware. "VMware pomáhá zákazníkům modernizovat IT infrastrukturu a aplikační služby z hlediska rychlosti, bezpečnosti a akceschopnosti jako součást transformace celé informatiky od datového centra po okraj sítě. Tato nová vydání produktů a řešení podporují obchodní inovace a růst našich zákazníků a zároveň optimalizují celkové náklady na vlastnictví."

VMware Integrated OpenStack 4 nabídne vyšší výkon a lepší škálovatelnost

VMware Integrated OpenStack je distribuce cloudového operačního systému OpenStack od společnosti VMware splňující zásady kompatibility OpenStack Foundation 2017.01. Poskytuje zákazníkům nejrychlejší a nejefektivnější řešení pro zavádění cloudů založených na systému OpenStack na softwarově definované datacentrové infrastruktuře VMware (SDDC) - typicky bez nutnosti externí odborné asistence. VMware Integrated OpenStack 4 bude podporovat nejnovější vydání OpenStack s označením Ocata a umožní zákazníkům využít jeho výhod včetně vyššího výkonu a lepší škálovatelnosti hlavních výpočetních a síťových služeb a rozšířené podpory kontejnerů.

VMware Integrated OpenStack 4 přinese několik nových schopností a integrací nad rámec toho, co nabízí komunitní verze. Mezi nové funkcionality budou patřit:

  • Vylepšení, která umožní podnikům provozovat v systému OpenStack produkčně kontejnerizované aplikace vedle tradičních aplikací.
  • Integrace s vRealize Automation™ umožní uživatelům OpenStack aplikovat pravidla vRealize Automation a užívat komponenty OpenStack v rámci automatizačních šablon vRealize.
  • Větší rozsah a izolace cloudů OpenStack díky vícenásobné podpoře řídicích center VMware vCenter.

vRealize Network Insight 3.5 poskytne lepší přehled o síti a zabezpečení

Řešení VMware vRealize Network Insight umožňuje inteligentní provoz softwarově definovaných sítí a zabezpečení ve virtuálních, fyzických a multicloudových prostředích včetně mikrosegmentačního plánování, které lze uplatnit na tisíce virtuálních strojů současně a získat o nich úplný přehled. VMware vRealize Network Insight 3.5 poskytne podrobnější přehled o síťové a bezpečnostní infrastruktuře a umožní zákazníkům snadno monitorovat provoz VMware NSX® a dodržovat pravidla pro zacházení s platebními kartami podle standardů PCI. Mezi hlavní nové funkce a vlastnosti patří:

  • Integrace s nástroji NSX Edge Health Dashboard a NSX Internet Protocol Flow Information Export (IPFIX) umožní uživatelům NSX sledovat stav a analyzovat datové toky v SDDC ovlivňované firewallovými pravidly NSX.
  • Podpora Brocade MLX, Check Point Firewall a HPE OneView, díky níž zákazníci získají ucelený přehled o své virtuální a fyzické síťové a bezpečnostní infrastruktuře.
  • Přehledový panel standardů PCI pro distribuovaný firewall NSX (DFW) pomůže zákazníkům v odvětvích jako bankovnictví, zdravotnictví a veřejná správa zajistit dodržování zákonných povinností u své infrastruktury NSX.

Nejnovější vydání staví na rozsáhlých schopnostech verze vRealize Network Insight 3.4, která přinesla podporu mikrosegmentačního plánování, řešení potíží a modelování aplikací s využitím nativních komponent Amazon Web Services (AWS).

Nová nabídka VMware vSAN urychluje zavádění distribuovaného IT

Zákazníci, kteří přechází na digitální obchodní modely, stále častěji potřebují infrastrukturu podnikové třídy na odloučených pracovištích a pobočkách, která u těchto důležitých obchodních nebo provozních jednotek urychlí rozhodování a poskytne jim patřičnou míru nezávislosti IT. Distribuovaná povaha vertikálních aplikací od maloobchodních provozoven přes ropné plošiny po taktická vojenská zařízení vyžaduje flexibilní a nákladově přizpůsobitelnou infrastrukturu, kterou dokáže spravovat i IT pracovník s obecnou kvalifikací.

Nové řešení pro hyperkonvergovanou infrastrukturu VMware HCI Acceleration Kit nabízí cenově dostupnou podnikovou infrastrukturu se známým jednotným řízením pro nasazení v datových centrech i distribuovaných prostředích. Nové řešení je založené na software VMware vSAN a poskytuje úsporné serverové řešení pro podniková úložná prostředí. Unikátní architekturu nativní pro platformu VMware vSphere lze nasadit na širokém spektru hardwarových platforem certifikovaných laboratořemi VMware vSAN ReadyLabs.

Tyto nové systémy HCI založené na vSAN jsou vhodné pro analýzu dat z okraje sítě a umožní lokální implementace nového centra pro internet věcí VMware Pulse IoT Center.

VMware představuje novou verzi vSphere Scale-Out Edition pro velká data a výpočetní klastry

Společnost VMware na konferenci VMworld 2017 rovněž představila nové řešení VMware vSphere Scale-Out edition z řady produktů vSphere určené pro velká data a výpočetní klastry. VMware vSphere Scale-Out edition nabízí funkce a vlastnosti, které se nejvíce uplatní u zátěží typu velkých dat a náročných výpočetních úloh, jaké poskytuje hlavní hypervizor vSphere a virtuální přepínač vSphere Distributed Switch. Toto nové řešení také umožňuje rychle měnit a poskytovat výpočetní uzly. Řešení optimalizované pro prostředí velkých dat a HPC bude k dispozici za atraktivní ceny.

Přínos virtualizace těchto pracovních zátěží pomocí vSphere Scale-Out pro zákazníky spočívá v:

  • Výrazné optimalizaci zdrojů - optimalizace využití paměti a CPU ve virtualizovaném prostředí může podstatě zvýšit výkon oproti fyzickému systému. Testy zátěží typu velkých dat, které společnost VMware provedla, ukazují, že výkon virtualizovaného klastru Spark může překonat výkon fyzického klastru až o 10 %.
  • Zjednodušené vytváření výpočetních uzlů - přidávání kapacity do klastru pro velká data lze provádět klonováním virtuálních strojů a přiřazováním identit. Klastry lze rozšiřovat nebo zmenšovat podle potřeby.
  • Flexibilita sítě - široce distribuované systémy, jako je většina klastrů pro velká data, vyžadují správu mnoha uzlů pomocí společného centrálního řízení pro celou síť, které platforma vSphere poskytuje v podobě nástroje Distributed Switch.

Nové vydání vSphere následuje po aktualizaci vSphere 6.5 Update 1 z července 2017. Aktualizace obsahovala vylepšeného klienta vSphere založeného na HTML 5 a nyní podporuje 90 % obecných procesů, které administrátoři využívají. Dále přinesla lépe škálovatelnou sadu nástrojů vCenter Server Foundation, která nyní podporuje čtyři servery (dříve tři). Společnost VMware navíc rozšířila obecnou podporu vSphere 6.5 na pět let do 15. listopadu 2021.

Ověřené šablony VMware Validated Designs 4.1 pomáhají zákazníkům implementovat nejnovější vydání softwaru Šablony VMware Validated Designs 4.1 nabízí novou volitelnou konsolidovanou datacentrovou architekturu pro implementace menšího rozsahu v jednom regionu. Nejnovější verze také obsahuje aktualizovanou soupisku materiálu (BOM) s podporou vSphere 6.5 U1, vSAN 6.6.1, NSX 6.3.3 jak na standardní, tak na nové konsolidované architektuře a umožňuje zákazníkům implementovat nejnovější vydání softwaru VMware s plně ověřenou interoperabilitou. Rozsáhle testované komplexní šablony VMware Validated Designs slouží k vytvoření a provozování softwarově definovaného datového centra (SDDC). Jsou připravené tak, aby zákazníkům pomohly zavést komponenty VMware SDDC pro různé účely a způsoby využití, např. pro privátní cloud, mikrosegmentaci, automatizaci IT nebo virtuální desktopovou infrastrukturu – s předvídatelnými výsledky a podle nejlepší praxe.


04.09.2017 - Martina Chromečková - četlo 6345 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: