Diskuze

Modelování, simulace, optimalizace v informačním systému AROP

Druhý díl seriálu Informační systémy pro české podniky věnujeme představení speciálního informačního systému AROP, jehož doménou je dynamické plánování a řízení výroby. Zaměříme se především na popis unikátního řídícího konceptu Modelování, Simulace, Optimalizace, který je pro tento systém typický. Na několika příkladech si vysvětlíme hlavní principy plánování výroby včetně problematiky sledovatelnosti produktů, řízení jakosti a kooperací.
  Podkapitoly seriálu
 Jednotlivé kapitoly
  1. Představení produktu AROP ... (23.08.2007, aktualizováno - 31.08.2007)
  2. Koncept řízení výroby MSO ... (23.08.2007)
  3. Sledovatelnost a odvádění výroby ... (23.08.2007)
  4. Plánování výroby ... (23.08.2007)
  5. Zajištění nákupu pro výrobu a řízení zásob ... (23.08.2007)
  6. Ekonomické aspekty řízení zásob a výroby ... (23.08.2007)
  7. Řízení jakosti ... (23.08.2007)
  8. TPV, variantní kusovníky a kooperace ... (23.08.2007)
  9. Obchodní model a technologické aspekty řešení AROP ... (23.08.2007)

Sledovatelnost výroby

Další funkcionalitou, kterou mnohé ERP systémy nepodporují, je oblast sledovatelnosti výroby. Sledovatelnost je nezbytná pro plánování na úrovni ERP (APS) vycházející z reálných dat výroby. Systém podporující sledovatelnost musí umožnit v kterékoliv fázi hmotného toku identifikovat každý prvek (např. materiál, výrobek), který se ho účastní. U něj je třeba znát původ, způsob vzniku, okolnosti vzniku a jakostní znaky (vlastnosti konkrétního předmětu). Zpětná sledovatelnost musí prostřednictvím vybudovaného archivu poskytnout informace o průběhu výroby zahrnující identifikaci a strukturu vzniku výrobku, včetně původu a identifikace komponent.

Podle vývojového týmu informačního systému AROP je důležité, aby byly informace z výroby zjištěny bez ohledu na použitý prostředek. Identifikační systémy sběru dat jsou přitom různé. Jde např. o použití čárového kódu místo čteček (čidla, které se používají spíše u procesních typů výrob) nebo vizuálního zařízení bez zásahu osob.

Pokud se proces výroby řídí správně, potřeba sběru dat z výroby v podstatě odpadá. Není nutné zjišťovat, co se při výrobě stalo, pouze je třeba verifikovat, zda se skutečně stalo to, co bylo naplánováno a předepsáno.

Sledování výroby a zpětná vazba v systému AROP

AROP tedy neshromažďuje data z výrobního procesu, pouze umožňuje na terminálech potvrzení ukončených operací. Záznam skutečného stavu výrobního procesu závisí na detailnosti popisu hmotného toku, na kontrolních bodech, které definuje uživatel systému. Ten může nastavit dílčí odvádění, např. po kusech, operacích, po každé minutě nebo může ověřit čas, např. jedenkrát za tři dny po sdružených operacích. V případě kratšího výpadku se úkol přeplánuje jinam a zůstává v zásobníku práce. Následně se daná položka vyrobí a je evidována jako vyřízená. V případě delšího výpadku je možno tento úkol zahrnout do kalendáře a dále s ním pracovat.

Zpětnou vazbu pro zjištění stavu rozpracované výroby představuje evidence hotových výrobních úkolů neboli operací na dávce (množství v dávce). Ke zjištění reálného stavu zde postačuje informace o odvedení výroby, resp. potvrzení výše zmíněných kontrolních bodů. Evidence zahrnuje také informace o pracovnících, času a spotřebě materiálu a surovin. Řízený proces existuje i při vydávání materiálu na jednotlivé výrobní úkoly, a to i na dílně. Systém nabízí evidenci spotřeby toho, co je pro úkol připraveno, zajištěno a zablokováno.

Kontrola reálného plnění plánu
(Klikněte na obrázek pro zvětšení)



Řízení odchylek

Pokud je výroba v informačním systému AROP řízena správně, pak dle dosavadních zkušeností je plán plněn na cca 80 % a zhruba 20 % připadá na řízení odchylek, které operativně vznikají. I tyto odchylky však lze zahrnout do plánu. Pokud neproběhla některá z naplánovaných operací a v systému nebylo nic zaznamenáno, pak simulace pracuje s touto operací jako s nedokončenou. Každá nová simulace úkol přeplánuje do budoucnosti a promítne jej až do finálních propočtů (např. za 3 měsíce). Systém také avizuje, že operace měla být hotová k danému termínu a není tomu tak. Nedokáže ale samozřejmě říci, z jakého důvodu operace neproběhla.

Otázka řízení odchylek je věcí každé konkrétní společnosti, resp. toho, do jaké míry se její plánovači starají o dostatečnou objektivitu plánu. Pro evidenci odchylek disponuje systém AROP vlastními nástroji. Předpokládá se, že provedení většiny plánovaných operací se potvrdí a odchylky nebudou tak pracnou záležitostí, aby vyžadovaly náročný identifikační systém. Aby byla splněna podmínka zpětné dohledatelnosti, umožňuje AROP automatickou archivaci zaznamenaných informací o odvedení výroby.

Uplatnění čárových kódů při odvádění výroby

Proces řízení výdeje a evidence spotřeby materiálu se nejčastěji řeší prostřednictvím terminálů nebo čárových kódů. V prostředí systému AROP je využití technologie čárových kódů diskutabilní. Jejich uplatnění se totiž netýká sběru dat, ale kontroly. Jde pouze o kontrolu výdeje materiálu z daného uložení nebo spotřeby materiálu z konkrétního místa na dílně, podle štítku tak, aby nedošlo k záměně. Způsob odvedení výroby závisí na požadavcích jednotlivých zákazníků (bez dokladů, průvodky, výdejky atp.). Systém obsahuje tzv. vychystávací předpis, kde je možno vytisknout čárový kód pro identifikace uložení, a v místě uložení zadat stejný čárový kód. Skladník pak jen zkontroluje, zda kódy souhlasí. Pomocí této technologie lze také sejmout čas u výrobního úkolu (zahájení, ukončení) a identifikaci pracovníka.


Podkapitoly seriálu
 Jednotlivé kapitoly
  1. Představení produktu AROP ... (23.08.2007, aktualizováno - 31.08.2007)
  2. Koncept řízení výroby MSO ... (23.08.2007)
  3. Sledovatelnost a odvádění výroby ... (23.08.2007)
  4. Plánování výroby ... (23.08.2007)
  5. Zajištění nákupu pro výrobu a řízení zásob ... (23.08.2007)
  6. Ekonomické aspekty řízení zásob a výroby ... (23.08.2007)
  7. Řízení jakosti ... (23.08.2007)
  8. TPV, variantní kusovníky a kooperace ... (23.08.2007)
  9. Obchodní model a technologické aspekty řešení AROP ... (23.08.2007)

23.08.2007 - Hana Klčová - četlo 141484 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: