Představujeme osobnosti Světa informačních systémů 2010

Ve dnech 16. a 17. září se uskuteční již 7. ročník mezinárodní konference Svět informačních systémů 2010, tentokrát v brněnském hotelu Voroněž. Během obou jednacích dnů vystoupí významní hosté z podnikatelského světa, akademické sféry i zahraničních korporací. Následující představení některých z nich přijměte jako naši srdečnou pozvánku na konferenci.

Vladek Šlezingr, generální ředitel, IBM ČR

Vladek Šlezingr vystudoval obor management a ekonomie dopravy a spojů na Dopravní fakultě ČVUT. Svou profesní kariéru začal v roce 1995 jako konzultant v poradenské společnosti CS-Projects, poté pracoval ve společnostech Accenture a PricewaterhouseCoopers Consulting. Poté, co konzultační divizi PricewaterhouseCoopers Consulting koupila v roce 2002 společnost IBM, se Vladek Šlezingr stal manažerem v divizi IBM Business Consulting Services. V lednu 2010 byl jmenován generálním ředitelem společnosti IBM Česká republika, a to po více jak sedmiletém působení na manažerských pozicích uvnitř IBM. Ve své stávající roli je zodpovědný za řízení veškerých obchodních aktivit společnosti IBM a zároveň se podílí na rozvojových projektech v rámci regionu střední a východní Evropy. Vladek Šlezingr vystoupí s přednáškou, která nese název: "Kreativita a maximální využití informací jako předpoklad konkurenceschopnosti". Zúčastní se také panelové diskuse k aktuálním trendům v oblasti řízení firem a podnikové informatiky.



Petr Karásek, obchodní a marketingový ředitel, Microsoft ČR

Petr Karásek je absolventem VUT v Brně. Nejprve pracoval jako programátor, posléze jako správce systému a databázový specialista ve Všeobecné zdravotní pojišťovně a FCC Folprecht Brno. Bohaté zkušenosti v oblasti podnikových informačních systémů získal během svého působení v belgické společnosti SoftCell, kde se podílel na zavádění řady ERP řešení. V Microsoftu začal Petr Karásek pracovat v roce 2002 po převzetí společnosti Navision, kde od roku 1998 zastával pozici produktového ředitele pro systémy Navision a Axapta pro Českou republiku a Slovensko. Před jmenováním do funkce obchodního a marketingového ředitele Microsoftu působil jako ředitel divize vývoje v české pobočce společnosti. Petr Karásek vystoupí s prezentací na téma: "Cloud computing a jeho vliv na svět informačních systémů."



Petr Koptík, předseda představenstva, Minerva Česká republika

Petr Koptík má více než dvacetileté zkušenosti v oboru IT. Ve společnosti Minerva Česká republika působí od roku 1992, kdy byla společnost založena. Od roku 1999 zastává pozici obchodního ředitele a od března 2008 je také ve funkci předsedy představenstva. Pod jeho vedením obchodních aktivit získala Minerva své místo mezi pěti předními dodavateli ERP systémů v České republice, kde se již několik let drží na čtvrtém místě. Na základě tohoto úspěchu Minerva expandovala také na zahraničních ERP trzích, zejména na Slovensku, v Rusku, na Ukrajině a v Litvě. Petr Koptík vystoupí v panelové diskusi nad aktuálními trendy v oblasti řízení firem a podnikové informatiky.


Registrovat svou účast můžete na stránkách konference www.svetis.cz, a to prostřednictvím menu REGISTRACE.

Lumír Al-Dabagh, ředitel společnosti Beneš a Lát

Lumír Al-Dabagh patří k nejúspěšnějším českým manažerům. Pod jeho vedením získala společnost Beneš a Lát prestižní ocenění PX Firma roku 2007 a v roce 2008 obdržela Národní cenu kvality. Společnost se zaměřuje na dodávky komplexních odlitků a obrobků. Jejími zákazníky jsou významné průmyslové a strojírenské koncerny z celého světa. Podařilo se jí také formou akvizice úspěšně vstoupit do zcela odlišného segmentu trhu – výroby a prodeje hraček. Lumír Al-Dabagh seznámí účastníky konference s manažerskými metodami, které uplatňuje při řízení průmyslového podniku po odeznění recese a bude hostem panelové diskuse nad zkušenostmi s využíváním IT ve výrobních a obchodních organizacích.



Radim Jančura, generální ředitel, Student Agency

Radim Jančura je absolventem VUT v Brně. V 90. letech minulého století založil společnost Radim Jančura, která se zabývala zprostředkovatelskou činností a au pair programy v zahraničí. V roce 1996 založil společnost Student Agency, která se zabývá zprostředkováním jazykových, pracovních a vzdělávacích programů v zahraničí, prodejem letenek a autobusovou dopravou. V roce 1998 se Student Agency stala největší au pair agenturou na světě. V následujících leteh Student Agency i sám její zakladatel získali rozličná oborová ocenění. Radim Jančura vystoupí v panelové diskusi nad zkušenostmi s využíváním IT ve výrobních a obchodních organizacích a společně s Petrem Hamplem, obchodním ředítelem společnosti Asseco Solutions, vystoupí s prezentací na téma: "ERP v praxi cestovního ruchu".



Jan Melzer, generální ředitel a předseda představenstva, DC Concept

Jan Melzer je absolventem VUT v Brně. V oboru informačních technologií pracuje od roku 1990. Je specialistou na oblast objektového datového modelování a jedním z duchovních otců Prvního elastického informačního systému QI. Jan Melzer je také jedním ze zakladatelů společnosti Melzer, která se zabývá systémovou integrací a dodávkami informačních systémů. V současnosti působí jako generální ředitel společnosti DC Concept, která je výrobcem informačního systému QI. Společnost DC Concept působí na tuzemském trhu i v zahraničí a je držitelem ocenění Firma roku či TOP 100 Vendors, udělované časopisem IT Week. Jan Melzer vystoupí s přednáškou na téma: "Spolupracujte, ale zůstaňte sami sebou - principy spolupráce v partnerské síti QI". Bude také hostem panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.



Jaroslav Řasa, předseda představenstva, United Software

Jaroslav Řasa je spoluzakladatelem společnosti ABRA Software, v současnosti zastává pozici předsedy představenstva společnosti United Software. Jaroslav Řasa je absolventem ČVUT v Praze. Významně podporuje také aktivity v oblasti vzdělávání. Stál u založení Soukromé školy výpočetní techniky a je také jedním z iniciátorů projektu Diplomová práce roku vyhlašovaným společně s Českou společností pro systémovou integraci. Jaroslav Řasa se na konferenci zúčastní panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů a vystoupí s přednáškou na téma: "Je lepší být králem miniaturního království, nebo ministrem zahraničí US? United Software jako cesta pro české výrobce ERP".



Stanislav Sýkora, generální ředitel a předseda představenstva, Asseco Solutions

Stanislav Sýkora vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze. Po studiích nastoupil do společnosti Agrodat, kde působil jako programátor. V roce 1990 se stal zaměstnancem společnosti LCS International, ve které prošel různými pozicemi. V srpnu 2007 byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva a v této pozici setrval i po transformaci do struktur společnosti Asseco Solutions. Stanislav Sýkora se na konferenci zúčastní panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů a vystoupí s přednáškou na téma: "ERP: komplexní nebo specializované?".



Martin Cígler, generální ředitel a předseda představenstva, Cígler Software

Martin Cígler založil společnost Cígler Software již v březnu 1990. V současnosti patří tato společnost k největším českým výrobcům podnikových informačních systémů. Martin Cígler původně začínal jako programátor-analytik, od roku 1996 se profesně orientuje převážně na oblast marketingu a managementu. V roce 2007 získal prestižní titul Osobnost roku české informatiky a telekomunikací. Martin Cígler bude hostem panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.



Branislav Ludva, generální ředitel, KARAT Software

Branislav Ludva začínal podnikatelskou kariéru na pozici obchodního manažera ve společnosti Diskont Trade. V roce 1995 převzal ve společnosti Diskont IS pozici obchodního ředitele s odpovědností za prodej produktů a rozvoj obchodních příležitostí. Po roce působení a reorganizaci původní společnosti přešel na pozici obchodního ředitele u současné společnosti KARAT Software, působící v té době ještě pod názvem I.F.T. Progres. Od roku 1999 je Branislav Ludva generálním ředitelem společnosti KARAT Software. V letech 1998-2002 absolvoval řadu specializovaných manažerských kurzů u společností Altego a Mercuri International. V roce 2005 získal studiem executive managementu titul MBA na University of Chicago. Branislav Ludva vystoupí v panelové diskusi nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.



Jiří Majer, místopředseda Svazu českých a moravských výrobních družstev a Manažer roku 2001

Jiří Majer vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze. Od roku 1990 byl předsedou Dřevozpracujícího družstva Lukavec. Za pomoci spolupracovníků a s využitím netradičních metod řízení se družstvo podařilo vyvést z dluhů čtyřnásobně převyšujících roční obrat. Z výnosů cca 250 mil.Kč v roce 1989 se firma dostala na výnosy přes 2 mld.Kč v roce 2005. Jiří Majer získal za své konkrétní manažerské výsledky titul Manažer roku 2001. Nyní zastává pozici místopředsedy Svazu českých a moravských výrobních družstev. Jiří Majer patří mezi propagátory teorie omezení podle dr. Goldratta. Na konferenci bude hovořit o roli technologií při rozvoji společnosti.



Manuel Schneider (SRN), vedoucí logistiky, Gemü Valves

Manuel Schneider vystudoval Univerzitu v Heilbronnu (Německo) a od roku 2004 pracuje v divizi Logistika ve společnosti Gemü. Je odpovědný za kompletní vnitropodnikovou logistiku včetně jejího přechodu z manuálního plánování na automatizovaně regulované procesy s využitím regulačním obvodů. V současnosti se zabývá nastavením globálních regulátorů pro regulaci jednotlivých závodů v rámci celé společnosti. Manuel Schneider obdržel v roce 2004 cenu Hospodářské komory Heilbronn za aplikaci kybernetického přístupu v rámci logistických řetězců. Na konferenci bude hovořit o kolaborativním plánování v ERP systému (MultiSite).



Oldřich Příklenk, ředitel, KPC-Group, Gartner Representative

Oldřich Příklenk vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. V roce 1997 založil společnost Artex informační systémy, zaměřenou na rozvoj a implementaci informačních systémů. V této společnosti působil na pozicích konzultant a později projektový manažer ERP a CRM systémů v podnicích z oblasti výroby, obchodu a služeb. V roce 2001 založil KPC-Group, která je zastoupením společnosti Gartner pro Českou republiku, Slovensko a Rumunsko. Od prosince 2007 je ředitelem a jediným majitelem celé společnosti. Oldřich Příklenk vystoupí s prezentací na téma: "Hlavní trendy na světovém trhu IS/ICT".



Registrovat svou účast můžete na stránkách konference www.svetis.cz, a to prostřednictvím menu REGISTRACE.


04.09.2010 - Petr Sodomka, Hana Klčová