PeopleSoft vstupuje na český trh

Společnost PeopleSoft otevírá v České republice své nové zastoupení. Ve spolupráci s pěti českými distribučními partnery plánuje zaměřit se zpočátku na výrobní podniky, investičně náročné provozy a servisní organizace. Článek přináší také řadu faktografických údajů o této významné společnosti, jejích produktech a pozici na trhu.

PeopleSoft (Nasdaq: PSFT) je druhou největší společností na světě, která dodává softwarové aplikace pro podniky. PeopleSoft sídlí v USA, v Pleasantonu, stát Kalifornie. Zaměstnává 13 000 lidí, příjmy společnosti za rok 2003 jsou odhadovány na 2,9 miliardy USD. PeopleSoft má více než 12 200 zákazníků z 25 různých průmyslových oborů, ve více jak 150 zemích světa.

V této souvislosti nelze opomenout, že právě tento globální dodavatel podnikového softwaru hodlá otevřít svou kancelář v Praze a zahajuje rozšíření svých aktivit v České republice. PeopleSoft zároveň zamýšlí významně zvýšit počet svých místních distribučních partnerů z oblasti průmyslu. Tento záměr je součástí obchodní strategie společnosti, jejímž cílem je získat během následujícího půl roku sto nových partnerů v Rusku, západní, východní a střední Evropě, Africe a na Středním Východě.

"Pro české společnosti, které chtějí být úspěšné jak na domácím, tak na celosvětovém trhu, je nejdůležitějším faktorem přizpůsobivost," říká Jeffrey Read, výkonný ředitel a viceprezident distribuční společnosti PeopleSoft, EMEA. "Strategií společnosti PeopleSoft je nabízet v České republice nákladově efektivní, pružná a uživatelsky snadná řešení a obsadit tak volné místo na trhu."

Zastoupení v Praze bude zároveň i regionálním centrem

PeopleSoft je druhým největším dodavatelem podnikového softwaru na světě. Jeho produkty využívá přes 12 000 zákazníků ve více než 25 průmyslových odvětvích a 150 zemích.

Pražská kancelář společnosti PeopleSoft bude řídit aktivity a obchodní činnosti na území České republiky a současně bude poskytovat podporu zákazníkům PeopleSoftu z Maďarska, Bulharska, Rumunska, Slovenska, Slovinska, Turecka, Řecka a z balkánských zemí.

Spolupráce s českými partnery

V průběhu následujícího půl roku si společnost PeopleSoft vybere v České republice pět nových obchodních partnerů. Chce tak zkombinovat znalosti místního prostředí s vlastními zkušenostmi z oboru. Distribuční program společnosti PeopleSoft představuje vysoce konkurenční mix nepostradatelných komponentů, které budou pro distribuční partnery představovat konkurenční výhodu při prodeji a implementaci řešení společnosti PeopleSoft na českém trhu.

Distribuční program zahrnuje:

Produkty PeopleSoftu jsou určené pro střední a velké výrobní podniky. Společnost se chce nejprve zaměřit na následující průmyslová odvětví: stavebnictví, nemovitosti, zpracovatelský průmysl, průmysl zpracování ropy, těžební průmysl, papírenský průmysl, velkoobchodní distribuce, veřejný sektor, telekomunikace a finanční instituce.

"PeopleSoft poskytuje tu pravou kombinaci místního zastoupení, odborné znalosti distribučních partnerů a celosvětově úspěšného software, která umožní společnostem operativně modernizovat své činnosti a využít rychlého ekonomického růstu v regionu," dodává Jeffrey Read.

Hlavní produktové řady

Společnost PeopleSoft nabízí tři hlavní produktové řady: PeopleSoft Enterprise, PeopleSoft EnterpriseOne a PeopleSoft World.

PeopleSoft Enterprise

PeopleSoft Enterprise je rodina integrovaných aplikací založených na Pure Internet Architecture (PIA). Tyto čistě internetové aplikace jsou plně přizpůsobitelné, podporují široké spektrum platforem a integraci technologií od různých dodavatelů.

PeopleSoft EnterpriseOne

PeopleSoft EnterpriseOne je kompletní sada modulárních, předpřipravených aplikací pro specifická obchodní odvětví, s rychlým nasazením a snadnou administrací. Řešení, založená na Pure Internet Architecture, nabízejí rostoucím organizacím škálovatelnost a flexibilitu. Sada PeopleSoft EnterpriseOne je ideální zejména pro výrobní a distribuční společnosti a podniky zabývající se správou aktiv.

PeopleSoft World

PeopleSoft World je špičková sada aplikací pro platformu IBM iSeries. Aplikace jsou úzce integrovány a předpřipraveny nad jedinou databází.

Přehled technologií

Pure Internet Architecture

V roce 1999 uvedla společnost PeopleSoft jako první Pure Internet Architecture. Bez jakéhokoliv aplikačního kódu na straně zákazníka Pure Internet Architecture napojuje klienty na obchodní procesy pouze s použitím standardního prohlížeče. Tato technologická platforma pak umožňuje zákazníkům okamžitě zvýšit produktivitu a zároveň snížit náklady na instalaci, údržbu a správu.

PeopleSoft AppConnect

Provozování obchodních aktivit v reálném čase vyžaduje více než aplikace, vyžaduje vyšší úroveň integrace. PeopleSoft AppConnect je komplexní integrační platforma, která redukuje celkové náklady na vlastnictví aplikací tím, že přináší portály, procesy a analýzy - vše v rámci předintegrované, flexibilní a otevřené platformy.

Strategické iniciativy

Podnikání v reálném čase

Čistě internetové aplikace PeopleSoft umožňují zákazníkům převést své obchodní procesy on-line a operovat v reálném čase. Díky tomu mohou zákazníci rozšířit své obchodní procesy přímo na jejich účastníky - zákazníky, dodavatele, partnery a zaměstnance - a tak zvýšit produktivitu a snížit náklady.

Příklady:

Total Ownership Experience

Softwarové odvětví vstupuje do nové éry, ve které zákazníci vedle vysoké funkčnosti vyžadují také bezproblémový provoz a správu. Společnosti požadují bezprostřední a neustálou použitelnost. IT oddělení se potýkají s rostoucími požadavky a omezenými finančními i lidskými zdroji. PeopleSoft proto používá nejmodernějších technologií, aby zastoupil pracovníky při provozu podnikového softwaru.

Iniciativa Total Ownership Experience pokrývá všechny aspekty životního cyklu firemních aplikací, což dramaticky zlepšuje způsob, kterým firmy implementují, spravují a používají podnikový software. Zákazníci tak díky rychlejšímu uvedení do provozu, vyšší uživatelské produktivity a zlepšené výkonnosti IT mohou dosáhnout vyšší návratnosti investic.

Studie analytické firmy META Group z roku 2003 zaměřená na oblast celkových nákladů na vlastnictví ukázala, že v průměru bylo TCO (Total Cost of Ownership) u PeopleSoftu o 51 % nižší než u SAPu a o 25 % nižší než u Oraclu. V nedávném průzkumu Forrester Research mezi více než 600 uživateli v severní Americe vyšlo najevo, že PeopleSoft hodnotí zákazníci v porovnání s konkurenty z hlediska spokojenosti nejlépe, navíc je pro ně firma jedničkou v oblasti angažovanosti prodejců, implementace aplikací a použitelnosti.

Společnost PeopleSoft dále potvrdila své vedoucí postavení v oblasti Total Ownership Experience následujícími kroky:

PeopleSoft Global Services

Divize PeopleSoft Global Services poskytuje po celém světě služby v oblasti poradenství, vzdělávání a hostingu, které umožňují zákazníkům rychle začít využívat jedinečných výhod produktů a zaručují jim spokojenost po celou dobu používání programového řešení PeopleSoft. K zajištění úspěchu každého projektu a maximální návratnosti investic svých zákazníků má společnost PeopleSoft k dispozici 4 000 odborníků působících ve 150 zemích.

Globální model PeopleSoft poskytuje zákazníkům integrované služby - poradenství, centra pro řešení, školení, hosting a podporu - které potřebují pro své obchodní aktivity po celém světě. Tento model kompletní dodávky a podpory je pevnou spojnicí mezi rozsáhlou globální sítí zdrojů, technologií a zařízeních společnosti PeopleSoft a nejlepšími procesy ve své kategorii, které umožňují plnit rychle a efektivně konkrétní požadavky organizace.

Alliance

Program Alliance spojuje přední partnery společnosti PeopleSoft v oblasti poradenství, technologií a softwaru za účelem zvýšení hodnoty řešení PeopleSoft a iniciativy Total Ownership Experience pro zákazníky. Program poskytuje podporu infrastruktury partnerům z celého světa, včetně obchodních nástrojů, marketingu, školení a certifikace.

Důležitá data v historii společnosti

1987

1988

1992

1994

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

Lucie Pavlaskova
Senior Account Executive
Impact PR & Consultancy


16.06.2004 - Lucie Pavlásková