Akvizice společnosti inSophy obohatí QI

Akciová společnost DC Concept, výrobce informačního systému QI, kapitálově vstoupila do společnosti inSophy zabývající se vývojem a implementací systému pokročilého plánování výroby Plantune. Díky této akvizici získávají uživatelé informačního systému QI nový modul APS integrovaný přímo do systému a také špičkové konzultační know-how v oblasti optimalizovaného plánování výroby.

Nabídka společnosti inSophy v oblasti optimalizace procesu plánování se neuzavírá ani pro výrobní firmy užívající jiná ERP řešení. I po změnách v majetkové struktuře zůstává inSophy samostatnou jednotkou a bude dále sloužit celému trhu výrobních firem. Zákazníci inSophy získávají díky akvizici stabilitu kapitálově silné skupiny a garance, že produkty a služby budou v jejich prostředí dále podporovány a rozvíjeny.

"Strategické spojení inSophy s DC Conceptem pro nás a naše zákazníky znamená především stabilitu. Opřeni o kapitálovou sílu skupiny se nyní ještě energičtěji vrhneme do dalšího zvyšování ziskovosti, efektivity a flexibility českých výrobních podniků," prohlásil Ondřej Komenda, zakladatel a ředitel společnosti inSophy.

"Spojením s inSophy se náš tým rozšířil o skupinu odborníků nadšených pro svoji práci v oblasti optimalizovaného plánování zdrojů. Vzhledem k podobné historii a téměř identické firemní kultuře obou společností založené na týmové práci při hledání jednoduchých řešení očekávám rychlé splynutí pracovních týmů a synergické efekty v podobě zkvalitnění produktu QI i služeb, které poskytujeme našim zákazníkům. Všem zákazníkům jiných ERP systémů chci garantovat, že dostupnost nabídky Plantune se pro ně nijak nemění, a že rozhodnutí pro Plantune v oblasti APS neovlivní jejich svobodu při volbě či užívání informačního systému jako celku," uvedl Jiří Melzer, předseda představenstva DC Concept.

O společnosti DC Concept

Česká společnost DC Concept je výrobcem modulárního informačního systému QI. Po patnácti letech má QI více než 800 zákazníků, 12 000 uživatelů, 40 oborových řešení a 30 modulů. V roce 2005 společnost získala ocenění Firma roku, také byla zařazená jako jediná česká společnost do prestižního žebříčku informačních systémů TOP Vendors. Úspěchů s QI pravidelně dosahují i partneři DC Conceptu - například společnost Melzer, spol. s r. o., v letech 2013 a 2014 zvítězila se svými případovými studiemi v celostátní soutěži dodavatelů softwarů, kterou pořádá časopis CIO Business World.

O společnosti inSophy

inSophy je softwarová a konzultační společnost s výhradním zaměřením na optimalizaci plánování výroby. Vysoce kvalifikovaní analytici, inženýři a konzultanti vytvořili systém Plantune - metodiku a nástroj pro optimalizaci procesu plánování a řízení výroby. Plantune již pomohl v desítkách českých společností, a to nejen zlepšením procesu plánování, ale celkovým zvýšením efektivity a ziskovosti těchto firem.


27.02.2015 - Jan Nováček