Fakulta podnikatelská připravuje specialisty na IS/ICT

Brno, 6.3.2015 - Fakulta podnikatelská, VUT v Brně úspěšně završila proces změn a přípravy vzdělávání specialistů v unikátní kombinaci ekonomiky, managementu a informatiky se zvláštním důrazem na problematiku kybernetické bezpečnosti a kritické infrastruktury. Studenti s uvedeným zaměřením se vzdělávají ve studijním programu Systémové inženýrství a informatika, pod něhož spadá bakalářský studijní obor Manažerská informatika a magisterský studijní obor Informační management.

Výuka profilových předmětů probíhá pod dohledem odborníků z praxe, v jedinečně vybavených laboratořích. Zde si studenti mohou ověřovat teoretické znalosti z oblasti počítačových sítí, bezpečnosti kabelážních systémů či podnikových informačních systémů. V problematice bezpečnosti ICT spolupracuje Fakulta podnikatelská s pracovníky Národního bezpečnostního úřadu a je rovněž gestorem portálu zaměřeného na kybernetickou bezpečnost - www.kybez.cz.

Absolventi bakalářského studijního oboru Manažerská informatika mohou dále pokračovat ve studiu magisterského studijního oboru Informační management. Zde si své znalosti rozšíří zejména o detailní znalosti v oblasti oborových specifik podnikových informačních systémů, projektového managementu, řízení životního cyklu či strategii a řízení obchodu IS/ICT.

Díky praktickým zkušenostem nachází naši absolventi dobré uplatnění na trhu práce, zejména pak na pozicích analytika a konzultanta IS/ICT, projektového manažera, vedoucího IT oddělení, manažera kybernetické bezpečnosti nebo obchodního specialisty.

Další informace najdete na těchto stránkách.


12.03.2015 - Petr Sodomka