Seminář: Nezastupitelné místo manažerských systémů při řízení podniku

Domníváme se, že manažerské informační systémy či aplikace business intelligence mají při řízení moderního podniku své nezastupitelné místo. Proto dovolte, abychom Vás pozvali na seminář, který jsme připravili pro širokou odbornou veřejnost. Seminář se koná 31. května 2005, v sídle společnosti KONZULTA Brno.

Každý manažer ví, že stejné výsledky či ukazatele posuzuje jednou přes zákazníky, jindy podle produktů nebo členění trhů, ale v každém případě podle času. V běžném prostředí ERP systému často přichází realizovaná sestava pro přístup k datům v okamžiku, kdy už bylo potřeba požadovaný pohled na data změnit. Aniž si to manažer uvědomuje, uvažuje vícerozměrně. Tento pohled se neomezuje na původní funkční oblasti, nýbrž dává celkový "bezešvý" obrázek analyzované skutečnosti ve více dimenzích. Proto mají uživatelé-manažeři všechny předpoklady využívat manažerské informační systémy velmi rychle a intuitivně. Uživatel takové aplikace se intuitivně pohybuje v datovém modelu, který je abstrahován od původního rozvrstvení dat (různé systémy, moduly, soubory, různé logické oblasti dat a jejich fyzicky oddělené zdroje).

Manažerské informační systémy, resp. aplikace business intelligence dávají manažerům do ruky nástroj, který je jim z důvodu jejich přirozeného vícerozměrného nahlížení na svět velmi blízký. Takový přístup otevírá nové možnosti v řízení podniků, konkrétně pak v analýze ekonomických, obchodních a výrobních dat. Nasazení těchto nástrojů rovněž mění kvalitu řídících procesů, umožňuje objevit skryté ekonomické skutečnosti a potvrzovat jejich souvislost.

Program semináře:


Pro další informace kontaktujte Jiřího Meceroda na e-mailu: mecerod@konzulta.cz.

22.05.2005 - Jiří Mecerod