Seminář: Manažerský IS lze nasadit rychle a efektivně

Dovolte, abychom Vás jménem společnosti KONZULTA Brno, pozvali na seminář - manažerské odpoledne. Diskutovat budeme o tom, jak lze nasadit manažerský informační systém jednoduše, rychle a efektivně. Uvedeme případové studie z praxe ukazující přínosy z praktického využití MIS. Seminář se koná v Praze, dne 28. čevna, a v Brně, dne 29. června.

Primární data vaší společnosti jsou uložena v několika informačních systémem a vy je potřebujete pro efektivní řízení mít v jednom uživatelském prostředí. Řešení pomocí manažerského systému je v daný okamžík vhodnější, levnější a rychlejší, než je hledání systému, který má řešit a uspokojit velmi různé a často protichůdné potřeby. Současné zpracování firemních reportů je pracné, zdlouhavé a občas přináší také nepřesností. Manažerský IS vám zpracování reportů lépe zautomatizuje, urychlí a zpřesní.

K realizaci zadaná výstupní sestava Vám přichází do rukou v okamžiku, kdy už se pod vlivem dynamického vývoje podnikatelského prostředí změnila situace a Vy potřebujete sestavu jinou. MIS vám umožní operativně provádět náhledy na data, libovolně měnit jejich výběry s okamžitou možností změny a to v grafické i číselné podobě.

Vše, co reportujete, vám komplikuje to, že se hospodářský rok liší od kalendářního. V prostředí MIS se můžete na data dívat buď přes hospodářský nebo kalendářní rok. Nasazením manažerského IS se můžete např. vyhnout zásadní finanční, nebo i časové investici do jiného primárního informačního systému a zároveň tím získáte profesionální prostředí ke grafickým analýzám dat a spolehlivému reportovaní např. hospodářských výsledků společnosti.

Ve výsledném reportu vypadají např. čísla 1,2 a 1,8 (subjektivně vzato) jako velmi podobná a odpovědným pracovníkům se často podaří podat výmluvné vysvětlení těchto hodnot. Grafické vyjádření těchto čísel, např. vývoje skutečného prodeje po měsících v absolutní odchylce při porovnání s plánem zřetelně a včas ukáže, že rozdíl mezi těmito čísly může být znatelný.

Potřebujete přesně sestavit plán na příští rok, od něj odvodit varianty a ty pak porovnávat mezi sebou, v čase, mezi roky a se skutečností? Ve vícerozměrném prostoru manažerského IS je povinná dimenze "TYP DAT", která datový prostor znásobuje a dokáže rozlišit plán, n- jeho variant atd.

Program manažerského odpoledne

13:00 - Zahájení
Základní informace k technologii OLAP, na níž jsou MIS postaveny
Představení profesionálního řešení na bázi produktu MIK
Analytické funkce a možnosti uživatelských nástrojů MIK - ONE a MIK - XLR
Ukázka rozsáhlého datového modelu aplikace MIS
Informace o společnostech KONZULTA Brno a MIK AG, reference
14:30 - Přestávka
Přínosy nasazení MIS, konkurenční výhody řešení na bázi produktu MIK
Možnosti MIS řešit specifické požadavky ve výkazech a analýzách
Zkušenosti zákazníka - uživatele aplikace nebo prototypu MIK Solution
Příprava a postup realizace prototypu
Předvedení vytvoření datového modelu, grafické analýzy dat a reportu naživo
16:45 - Diskuse a závěr

Srdečně se těšíme na setkání s Vámi:


Pro další informace kontaktujte Jiřího Meceroda na telefonních číslech 541 128 330, 724 226 020, nebo e-mailem: mecerod@konzulta.cz.

20.06.2005 - Jiří Mecerod