Představujeme osobnosti Světa informačních systémů 2006

Dne 10. a 11. dubna se ve Zlíně uskuteční mezinárodní konference Svět informačních systémů 2006. Během obou jednacích dnů vystoupí zajímaví hosté z domova i ze zahraničí. Představení těch nejvýznamnějších osobností domácí podnikatelské a IT scény přijměte jako naši srdečnou pozvánku na konferenci.

Martin Bednár, generální ředitel, SAP ČR

Martin Bednár působí v pozici generálního ředitele SAP ČR již od roku 1996. Od počátku roku 2005 rozšířil své zodpovědnosti o vedení poboček SAP ještě v Polsku, Maďarsku a na Slovensku. V letech 1990 - 1996 pracoval ve slovenské a české pobočce společnosti IBM, kde působil jako manažer pro vládní sektor. Absolvoval elektrotechnickou fakultu SVST v Bratislavě, obor počítače. V oboru IT pracuje od roku 1976. Martin Bednár vystoupí s příspěvkem zaměřeným na zvyšování konkurenceschopnosti malých a středních podniků a zúčastní se panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.



Martin Illner, generální ředitel, Oracle Czech

Martin Illner vyrůstal od svých dětských let v USA, kam s ním emigrovali jeho rodiče. Studoval vojenskou akademii West Point, promoval na právech v Americe a ve Francii. Studoval i MBA v New Yorku na Columbia Business School. Do České republiky se vrátil před deseti lety. Ředitelem české pobočky Oracle se stal v září 2003. Do společnosti Oracle přišel s bohatými profesními zkušenostmi z mnoha oblastí. Svou kariéru začal jako strategický konzultant ve společnosti Bain & Company v Ženevě a poté působil ve společnosti McKinsey & Company v Praze. Na těchto pozicích zodpovídal za klienty známých jmen jako například Digital Equipment, Hewlett-Packard, Cable & Wireless a Hilti. Martin Illner bude na konferenci hovořit o problematice řízení středně velkých firem a zúčastní se rovněž panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.



Jiří Devát, generální ředitel, Microsoft ČR

Jiří Devát byl v roce 2003 vyhlášen Osobností české informatiky a zároveň označen za Nejvýraznější osobnost hospodářství České republiky. Rok 2005 přinesl Jiřímu Devátovi tituly Vynikající manažer střední firmy, Manažer odvětví informační technologie a zpracování dat a umístění na celkovém 3. místě v hlavní soutěži Manažer roku. Ve stejném roce obdržel ocenění Úspěšný manažerský počin, udělované Českou manažerskou asociací. Jiří Devát je členem představenstva Sdružení pro informační společnost (SPIS) a členem Rady vlády ČR pro rozvoj lidských zdrojů. Před jmenováním do funkce generálního ředitele českého a slovenského zastoupení společnosti Microsoft v roce 2000 působil jako výkonný ředitel pro Slovenskou republiku a současně v roli obchodního ředitele pro střední zákazníky. Ve společnosti Microsoft pracuje od roku 1997. Jiří Devát absolvoval VUT v Brně. Poté pokračoval ve studiu na Swinburne University of Technology v australském Melbourne. Jiří Devát se zúčastní panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.

Registrovat svou účast můžete na stránkách konference http://sis.cvis.cz, a to prostřednictvím menu PŘIHLÁŠKA.



František Kostka, generální ředitel, Siemens Business Services

František Kostka působí v této pozici od roku 1998. Během této doby se mu podařilo vybudovat jednu z nejvýznamnějších firem nabízející služby v oblasti IT na českém trhu. Svou profesní dráhu začal jako vývojář ve zlínské společnosti Incoma, poté působil na manažerských pozicích ve společnosti Siemens. Absolvoval také řadu pracovních a odborných stážích a zahraničních školení. František Kostka se ve svém vystoupení bude věnovat konceptu konsolidace informačních systémů. Vystoupí rovněž v panelové diskusi Světa ekonomiky a managementu.



Jiří Hejduk, generální ředitel, IDS Scheer ČR

Po dokončení studií oboru Automatizované systémy řízení na Fakultě technické kybernetiky Vojenské akademie v Liptovském Mikuláši působil Jiří Hejduk šest let ve společnosti EDS, kde začínal jako projektový manažer a kde se postupně vypracoval na pozici Client Delivery Manager pro střední a východní Evropu. Před svým nástupem do společnosti IDS Scheer řídil tým konzultantů ve společnosti IXOS Software. Ve společnosti IDS Scheer ČR působil zpočátku jako ředitel divize Consulting & Services. V této roli se mj. významně podílel na integraci společnosti Plaut Consulting do společnosti IDS Scheer. Od února 2004 pak v této společnosti zastává funkci jejího generálního ředitele a zároveň jednatele. Jiří Hejduk bude hovořit na téma procesního řízení a zúčastní se také panelové diskuse Světa ekonomiky a managementu.



Petr Zavoral, generální ředitel, SAS Institute

Petr Zavoral absolvoval Vysokou školu dopravní v Žilině. Během své bohaté kariéry v oboru IT působil jako obchodní ředitel pro prodej řešení ve společnosti Oracle Czech. Před tím pracoval ve společnosti KPMG v Kanadě a v České republice v oblasti management consultingu a následně zastával pozici výkonného ředitele společnosti KPMG Systems pro Českou republiku. Před nástupem do KPMG působil jako obchodní ředitel společnosti SAP ČR. Petr Zavoral vystoupí s příspěvkem zabývajícím se úlohou dat v procesu řízení. Zúčastní se také panelové diskuse Světa ekonomiky a managementu.



Jiří Voříšek, prezident České společnosti pro systémovou integraci

Prof. Jiří Voříšek je absolventem VŠE oboru ekonomicko-matematické výpočty. V současnosti je vedoucím katedry informačních technologií na VŠE v Praze, mimořádným profesorem Pfeiffer University, Charlotte, North Carolina, prezidentem České společnosti pro systémovou integraci a ředitelem poradenské společnosti ITG. Specializuje se na strategické řízení informačních systémů, systémovou integraci, outsourcing a metodiky vývoje a provozu podnikových informačních systémů. Je autorem nebo spoluautorem sedmi knih a mnoha desítek skript, článků a příspěvků na konferencích. Jiří Voříšek bude hovořit o roli univerzit při čerpání zahraničních investic do rozvoje informatiky v ČR. Vystoupí také v panelové diskusi Světa praxe a znalostí.



Vladimír Drnek, ředitel divize Konzultace a integrace, Hewlett-Packard ČR

Vladimír Drnek působí ve společnosti Hewlett-Packard již od roku 1993. Začínal na pozici projektového vedoucího, podílel se na mnoha významných projektech v českých podnicích. Postupné prošel ve společnosti různými pozicemi a od roku 2002 převzal vedení divize Konzultace a integrace. V roli ředitele zodpovídá za konzultační projekty napříč všemi segmenty českého trhu. Vladimír Drnek vystoupí s příspěvkem na téma outsourcingu ve výrobních společnostech. Bude rovněž hostem panelové diskuse Světa praxe a znalostí.



Jiří Majer, předseda Dřevozpracujícího družstva Lukavec a Manažer roku 2001

Jiří Majer vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze. Od roku 1990 je předsedou Dřevozpracujícího družstva Lukavec. Za pomoci spolupracovníků a s využitím netradičních metod řízení se družstvo podařilo vyvést z dluhů čtyřnásobně převyšujících roční obrat. Z výnosů cca 250mil.Kč v roce 1989 se firma dostala na výnosy přes 2mld.Kč v roce 2005. V roce 2002 byl díky konkrétním výsledkům zvolen Manažerem roku 2001. Nyní kromě funkce předsedy Dřevozpracujícího družstva je i viceprezidentem České manažerské asociace a místopředsedou Svazu českých a moravských výrobních družstev. Jiří Majer patří mezi propagátory teorie omezení podle Eli Goldratta. Na konferenci se zúčastní panelové diskuse Světa výroby a logistiky.


21.03.2006 - Petr Sodomka, Jaromír Habáň, Hana Klčová