InterSystems uvádí na trh novou verzi Caché 2007

CAMBRIDGE, Massachusetts, USA, 9. listopadu 2006 - Společnost InterSystems Corporation dnes oznámila okamžitou dostupnost Caché 2007 přinášející inovativní technologie pro rychlý vývoj webově orientovaných aplikací. Nová verze postrelační databáze Caché zavádí InterSystems Zen, framework, jenž umožní vytváření funkčně bohatých webově orientovaných aplikací rychleji než kdykoli předtím, přičemž tyto aplikace nebudou závislé na platformě.

Další nová součást zvaná Jalapeño odstraní objektově-relační mapování a zkrátí proces vývoje minimálně o 40 procent. Nová verze nabízí významné inovace pro webové vývojáře, jakými jsou jedinečné možnosti rychlého vývoje aplikací (RAD) a zkrácení doby vývoje v Javě o 40 procent.

"S uvedením nových možností rychlého vývoje nabízených v Caché 2007 si společnost InterSystems vybudovala unikátní pozici mezi dodavateli databází", řekl Paul Grabscheid, víceprezident společnosti InterSystems pro strategické plánování. "Nyní se mohou vývojáři v Javě vyhnout časově náročné práci s objektově-relačním mapováním. Caché 2007 přináší každému programátorovi možnost rychleji vyvíjet internetově orientované aplikace s širokou funkcionalitou (RIA)."

Společnost InterSystems je předním dodavatelem databázového a integračního softwaru. Její portfolio produktů tvoří postrelační databáze Caché, integrační software Ensemble a platforma pro výměnu informací ve zdravotnickém prostředí nazvaná HealthShare.

InterSystems Zen: Rychlý vývoj webově orientovaných aplikací

Zen, jež je hlavní novou součástí postrelační databáze Caché 2007, je výkonný, široce rozšiřitelný framework. Je optimalizován pro dosažení maximální rychlosti vývoje, škálovatelnosti a nasazování robustních webově orientovaných aplikací s širokou datovou základnou. Zen obsahuje rozsáhlou knihovnu předpřipravených komponent, která zahrnuje mřížky, tabulky a výběrové stromy, jež umožňují vytváření webově orientovaných aplikací se stejnou funkcionalitou a srovnatelně inteligentním uživatelským rozhraním, jaké známe z GUI "tlustých klientů".

Díky systému Zen nabízí postrelační databáze Caché 2007 atraktivní rozšíření technologie AJAX pro vývoj RIA. Do Zenu je vestavěn zdokonalený bezpečnostní model Caché a tím pomáhá odstranit jednu z častých starostí, která trápí vývojáře webově orientovaných aplikací. Díky objektové rozšiřitelnosti umožňuje Zen další rozšiřování připravených komponent, nebo použití zcela nového vlastního kódu určeného pro snadné a rychlé přizpůsobení se specifickým požadavkům dané společnosti, je-li to vyžadováno. Využitím sofistikovaného sdíleného objektového datového modelu klient/server dochází ke zvýšení produktivity vývojářovy práce díky odstranění nutnosti provádět nudnou analýzu dat ve formátu XML. Aplikace je při spuštění v těsném sepětí s použitou databází, čímž je zaručena taková úroveň výkonu a rozšiřitelnosti, které bychom nemohli dosáhnout v tradičním prostředí AJAXu.

"V současné době testujeme Zen a plánujeme jeho využití jako vývojového frameworku pro vytváření webově orientovaných aplikací a jeho nasazení nám umožní přidat nové důležité funkcionality do našich klinických systémů", řekl Jim Klein, CTO společnosti QuadraMed Corporation. "Zen umožňuje nejen migraci našich stávajících systémů do podoby webově orientovaných aplikací, ale zároveň podporuje náš přechod k objektově orientovanému modelování dat, přičemž zachovává možnosti ukázněného přístupu k vývoji aplikací, jenž jsme založili na "design patterns". To je nezbytné k tomu, aby naši pracovníci z různých oborů – experti na jednotlivé oblasti, obchodní analytici a softwaroví vývojáři – mohli jednoduše komunikovat a rychle dosahovat výsledků. Díky skutečnosti, že jsou všechny produkty společnosti InterSystems optimalizovány pro RAD a dosahování vysokého výkonu, přináší další podstatné výhody pro jejich nasazení v rámci naší společnosti."

Jalapeño: Vývoj v Javě za polovinu času, bez mapování

Postrelační databáze Caché 2007 dále obsahuje nový softwarový modul Jalapeño, který umožňuje přidat klasickým javovským objektům persistenci, neboli trvalost, aniž by bylo nutné provádět objektově-relační mapování. Jalapeño umožňuje javovským vývojářům pracovat v jimi preferovaném vývojovém prostředí Javy a zároveň automaticky uchovávat jejich objekty ve vysoce výkonné postrelační databázi Caché. Výsledkem je neobyčejně rychlý vývoj a nasazování javovských/databázových aplikací. Jeden z prvních uživatelů softwarového modulu Jalapeño prohlásil: "Převedení persistence objektů do prostředí postrelační databáze Caché trvalo pouhých 15 minut. Pokud bych se pokoušel mapovat tyto objekty do relační databáze, zabralo by mi to měsíce."

Díky softwarovému modulu Jalapeño nabízí postrelační databáze Caché 2007 flexibilitu, kterou vývojáři v Javě potřebují pro vytváření databázově nezávislých aplikací. Mohou využívat výhody optimalizovaného přímého přístupu do postrelační databáze Caché, což vede k dosažení maximálního výkonu. Režie, jež by byla spojena s použitím relačního modelu a s SQL, je v takovém případě nulová. Alternativně mohou vývojáři využít relační brány do databázových systémů Oracle, MS SQL Server nebo jiných relačních databází, v případě, kdy se jedná o jimi preferované prostředí.

"Jalapeño je nástroj vhodný pro každou organizaci, která chce maximalizovat produktivitu svých vývojářů v Javě", poznamenal Paul Grabscheid, viceprezident společnosti InterSystems pro strategické plánování. "Tito vývojáři budou dosahovat významného zvýšení produktivity a přitom budou pracovat v jim známém vývojovém prostředí, které si sami zvolí."

Platformy a cena

Postrelační databáze Caché 2007 je k dispozici ve verzích pro platformy Windows, Linux, Mac, UNIX a OpenVMS. Cenové rozpětí je v závislosti na konfiguraci od 220 do 1380 $.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems Corporation je již více než 25 let průkopníkem technologických inovací databázových a integračních systémů. Postrelační databáze Caché a univerzální integrační platforma Ensemble přinášejí všem softwarovým vývojářům možnost rychle vytvářet, nasazovat a integrovat nejvýkonnější aplikace. Společnost InterSystems, sídlící v Cambridge v americkém státu Massachusetts, má pobočky ve 20 zemích a poskytuje podporu zákazníkům v 88 zemích. InterSystems má vedoucí postavení v oblasti integračních technologií a je předním světovým dodavatelem databázových systémů pro vertikálu zdravotnictví. Produkty InterSystems používají největší nemocnice a laboratoře, včetně 10 nejvýznamnějších amerických nemocnic podle hodnocení U.S. News and World Report.

O společnosti Quadramed Corporation

Společnost QuadraMed Corporation pomáhá zdravotnickým organizacím uspět pomocí IT řešení, v nichž se kvalitní péče promítá do kladných finančních výsledků. Klienti jež používají toto řešení dosahují vysokých finančních výnosů díky různým způsobům plateb, jež se následně promítají do kvality péče. Pomocí end-to-end řešení získá klient pacientovu platbu v nejkratším možném čase a s nejnižšími administrativními náklady. Za našimi produkty a službami stojí sbor téměř 600 profesionálů, díky jejichž zkušenostem a pracovnímu nasazení získala společnost QuadraMed spolehlivé a loajální zákazníky, v téměř 2000 zdravotnických zařízení.


09.11.2006 - Patrik Schober