InterSystems kupuje TrakHealth

Cambridge, Massachusetts, USA - 14. června 2007 - Společnost InterSystems Corporation oznamuje, že koupila australskou firmu TrakHealth. Tato firma, která je aplikačním partnerem InterSystems od roku 1991, vyvíjí a prodává TrakCare - podnikový webově orientovaný zdravotnický informační systém, který je využíván ve 25 zemích. TrakHealth bude působit jako nezávislá pobočka společnosti InterSystems s vlastními prodejci.

Společnost InterSystems je přední dodavatel moderních databázových a integračních technologií. Její portfolio tvoří vysoce výkonná objektová databáze InterSystems Caché, platforma pro rychlou integraci InterSystems Ensemble a platforma pro bezpečnou výměnu zdravotnických informací na regionální i národní úrovni InterSystems HealthShare. Mezi klienty společnosti InterSystems patří podle hodnocení US News and World Report všech 10 největších nemocnic v USA.

Při dnešním ohlášení akvizice CEO InterSystems Terry Ragon řekl: "Spojení InterSystems a TrakHealth zlepší naše globální postavení a otevře nám nové velké obchodní příležitosti na mezinárodních trzích. Úspěch TrakHealth v Asii a Latinské Americe umožní společnosti InterSystems urychlit růst podílu na rozvíjejících se trzích, které zahrnují více než 70 % světové populace."

Ve svém prohlášení o novém obchodním vztahu COO TrakHealth Chris Chapman uvedl: "Díky silnému finančnímu zázemí společnosti InterSystems máme lepší výchozí pozici pro získávání a dodávání velkých projektů, které mění kvalitu poskytování zdravotní péče na místní, regionální i celostátní úrovni v mnoha zemích. Je to velký krok pro obě organizace i naše zákazníky po celém světě."

O společnosti InterSystems

InterSystems Corporation je již více než 29 let průkopníkem technologických inovací v databázových a integračních platformách. Vysoce výkonná objektová databáze InterSystems Caché a platforma pro rychlou integraci InterSystems Ensemble umožňují vývojářům rychle vytvářet, zavádět a integrovat vysoce výkonné systémy. Novým produktem portfolia InterSystems je platforma sloužící k rychlému vytvoření informačních výměnných sítí ve zdravotnictví, ve kterých jsou různými organizacemi sdílena klinická data na regionální i národní úrovni - InterSystems HealthShare.

Společnost InterSystems je lídrem integračních technologií, světovou jedničkou mezi dodavateli databází pro zdravotnictví a její produkty jsou používány většinou významných nemocnic a laboratoří, včetně 10 nejlepších amerických nemocnic podle hodnocení U. S. News and World Report. InterSystems má celosvětové ústředí v Cambridge v americkém státě Massachusetts, pobočky ve 20 zemích a poskytuje podporu zákazníkům v 88 zemích. Na technologie InterSystems spoléha více než 4 milióny uživatelů po celém světě.

O společnosti TrakHealth

Australská firma TrakHealth vyvíjí a prodává TrakCare, revoluční webově orientovaný zdravotnický informační systém, který přináší rychlé řešení pro zlepšení péče o pacienty a výhody elektronických zdravotních záznamů. Kromě poskytování kompletního podnikového klinického a administrativního řešení však TrackCare svojí inovativní technologií a metodikou "FastTrak to ePR" umožňuje také rychlou a bezproblémovou integraci informací ze stávajících systémů a řešení od různých dodavatelů. TrakHealth implementuje projekty, které zahrnují jak řešení pro jednotlivé nemocnice v různých zemích, tak plně integrované zdravotnické informační systémy na celostátní úrovni, jaké slouží například 6,5 milionu obyvatel ve městě Brasília a jeho okolí. TrakCare, který lze snadno přizpůsobit rozdílným systémům poskytování zdravotní péče ve veřejném i soukromém sektoru, je nainstalován v předních zdravotnických organizacích 25 zemí, včetně Velké Británie, Číny, Japonska a Indie.


14.06.2007 - Patrik Schober