Svět informačních systémů 2008: první oznámení

Dovolte, abychom vás pozvali na 5. ročník mezinárodní konference Svět informačních systémů 2008. Chcete-li publikovat ve sborníku, zašlete nám své příspěvky do 8. února 2008 k posouzení programovým výborem. Chcete-li se konference zúčastnit, poznamenejte si termín jejího konání 14. - 15. dubna, kdy se s Vámi rádi setkáme u nás ve Zlíně, na Univerzitě Tomáše Bati.

Mezinárodní konference Svět informačních systémů je největší pravidelnou odbornou akcí ve zlínském regionu určenou pro širokou veřejnost, která se zabývá aktuálními tématy z oblasti podnikové informatiky a managementu. Programově je zaměřena na využití moderních informačních systémů a technologií k podpoře konkurenceschopnosti výrobních a obchodních organizací. Konferenci každoročně navštíví více jak 500 účastníků. K partnerům letošního ročníku konference patří společnosti Microsoft, Infor Global Solutions, Siemens IT Solutions and Services, ABRA Software, KARAT Software, Oracle, IDS Scheer, Minerva ČR, IFS, IS Berghof, Vema, Cígler Software, Sefira, LCS International a SIKO Koupelny. Konferenci podporují také přední mediální domy: vydavatelství Computer Press, Euronews, CCB a Extra Publishing.

Veškeré podrobné informace k aktuálnímu ročníku konference včetně tématického zaměření, šablony pro příspěvek, důležitých termínů, kontaktů a přihlašovacího formuláře naleznete na stránkách konference.

Pořadatelé konference

Centrum pro výzkum informačních systémů je v současnosti největší odbornou sekcí České společnosti pro systémovou integraci. Jeho mateřskou základnou je Ústav managementu výroby - průmyslového inženýrství, Fakulta managementu a ekonomiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. CVIS sdružuje 43 členských organizací, které se společně podílí na výzkumné a publikační činnosti v oblasti plánování podnikových zdrojů (ERP), plánování a řízení výroby a dodavatelských řetězců (APS/SCM), řízení vztahů se zákazníky (CRM), manažerského rozhodování (BI) a systémové integrace (SI). CVIS každoročně organizuje dvě hlavní odborné akce, celostátní konferenci Databázový svět a mezinárodní konferenci Svět informačních systémů. Dále provozuje vlastní elektronické odborné periodikum CVIS.CZ, mezinárodně registrované v českém i anglickém jazyce. CVIS rovněž poskytuje konzultační a poradenské služby, a to v oblasti analýz českého trhu s podnikovými informačními systémy, výběru a jejich implementace v organizacích.

Vysoké učení technické v Brně patří spolu s Univerzitou Karlovou v Praze mezi jediné dvě vysoké školy v České republice, které byly zařazeny do žebříčku TOP 500 světových univerzit. Vysoké učení technické v Brně se zařadilo mezi pět českých vysokých škol, které se mohou pyšnit certifikátem Evropské komise "Diploma Supplement Label". Jedním z významných faktorů, které přispívají k hodnocení školy, je mj. provázanost na praxi, což dokládají i prestižní manažerská studia Master of Business Administration realizovaná ve spojení s přední britskou univerzitou. Patří dnes mezi nejúspěšnější na českém trhu.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně se řadí mezi vzdělávací instituce s extrémně dynamickým vývojem a velkou otevřeností vůči okolnímu světu. Univerzita má v současnosti pět fakult, které navštěvuje více jak 10 000 studentů. Absolventi univerzity najdou bez obtíží uplatnění nejen v České republice, ale i v zahraničí, k čemuž jim dopomáhá certifikát Evropské komise Diploma Supplement Label. Fakulta managementu a ekonomiky (FaME) má společný bakalářský studijní program s Huddersfield University Business School ve Velké Británii. Posluchači UTB se neztratí ani zde. V roce 2007 získala právě studentka FaME na této britské univerzitě významné ocenění Les trois ecoles Nantaises de Commerce Prize v oboru MSc International Business Management.


08.01.2008 - Roman Bobák, Petr Sodomka