Karat Software pronikl do bankovního sektoru

Přerov 10.4.2008 - Informační systém Karat od výrobce Karat Software byl vybrán pro podporu správních procesů ve společnosti BRE Bank S A, která je svými aktivitami ve střední Evropě více známá pod obchodní značkou mBank. Ta odstartovala úspěšně své aktivity v roce 2000 nejdříve v Polsku, a to v oblasti jak tradičního, tak elektronického bankovnictví.

mBank k dnešnímu datu disponuje 1,7 miliónu klientů přímo v Polsku, 60 tisíci klienty v České republice a 21,6 tisíci klienty na Slovensku. V těchto dvou regionech odstartovala mBank své operace souběžně v listopadu loňského roku 2007.

Smlouva o dodávce, implementaci a následné podpoře informačního system IS Karat byla podepsána začátkem tohoto roku přímo s generálním zastoupením značky Karat v Bratislavě, společností Karat Slovakia a.s. V současnosti probíhá synchronní implementace IS Karat jak u organizační složky společnosti mBank v Praze, tak na slovenské pobočce mBank přímo v Bratislavě. O náběhu do ostrého užívání informačního system Karat v obou regionech se uvažuje koncem jarních měsíců letošního roku a IS Karat bude hrát významnou roli v podpoře denní administrativy společnosti pod značkou mBank.

Informační systém Karat využívají v podnikovém řízení stovky středních a velkých obchodních a výrobních organizací v České a Slovenské republice. Předností systému je podpora více platforem a jeho jedinečná architektura umožňující rychlou realizaci specifických úprav dle potřeb uživatele.

O společnosti Karat Software

Akciová společnost Karat Software se řadí s více než 2 000 instalacemi svých produktů (IS Karat a IS ISO) mezi nejvýznamnější výrobce a dodavatele informačních systémů pro střední a větší společnosti na trhu České a Slovenské republiky. Vývoji a implementaci systémů se věnuje více jak 150 certifikovaných odborníků a svoje řešení dodává i prostřednictvím několika desítek certifikovaných partnerů. Ve své historii dosáhla řady ocenění a certifikací od předních mezinárodních společností a v roce 2007 získala nejvyšší úroveň certifikace od společnosti Microsoft - Microsoft Gold Certified Partner.


10.04.2008 - Romana Nitková