Jaký bude Databázový svět 2008 - část závěrečná

Ve čtvrtek 13. listopadu 2008 se na půdě Academia centra Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně uskuteční šestý ročník celostátní konference Databázový svět. V závěrečné části představení jejího programu Vás pozveme na vyhlášení výsledků soutěže Databázový produkt roku 2008 a panelovou diskusi, která již tradičně patří k nejoblíbenějším částem programu Databázového světa. Letos poprvé budete moci položit dotaz předem prostřednictvím e-mailu. Více si můžete přečíst v této pozvánce.

Databázový produkt roku 2008

Po ukončení přednášek budou slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Databázový produkt roku 2008, o kterých rozhodovala jak odborná komise, tak i vy, čtenáři. Soutěž pořádáme jž osmý rok s úmyslem ocenit nejlepší databázové produkty, které jsou dostupné na našem i zahraničním trhu. Letos jsme se zaměřili na podporu národních a lokálních specifik.

O podmínkách soutěže, nominovaných produktech a možnostech čtenářského hlasování jsme vás již informovali v tomto článku.

Panelová diskuse

Letos jsme se rozhodli panelovou diskusi pojmout poněkud vizionářsky. Necháme diskutující nastínit své vize a odhady budoucího vývoje v oblasti databázových technologií. Téma diskuse zní: Kam dál, databáze?

Panelové diskuse se na Databázovém světě 2008 zúčastní (v abecedním pořadí):

Letos poprvé také nabízíme možnost položit otázku do panelové diskuse předem. Chcete-li se účastníků panelové diskuse na něco zeptat, pošlete nám dotaz e-mailem na adresu panel2008@dbsvet.cz. Chcete-li se zeptat konkrétní osoby, uveďte prosím, její jméno k vašemu dotazu.

Nejzajímavější otázky padnou přímo na konferenci, na další se pokusíme od účastníků panelové diskuse získat odpovědi do konce letošního roku. Tyto odpovědi samozřejmě následně zveřejníme na stránkách Databázového světa a CVIS.CZ.

Po panelové diskusi budou na závěr konference slosovány ceny partnerů – půjde jak o hmotné a hodnotné ceny, tak i mnoho předplatných IT časopisů od mediálních partnerů.

Jak vidíte, program bude pestrý a důležitou informací je i fakt, že také letos bude vstup na konferenci ZCELA ZDARMA, a to včetně oběda a občerstvení. Podmínkou je pouze a jen registrace. Budete-li mít jakékoli problémy s registračním formulářem, kontaktujte nás, prosím, na adrese dbs2008reg@dbsvet.cz.

Partnery konference jsou společnosti: ABRA Software, Cleverlance Enterprise Solutions, LCS International, Microsoft, EMC, Sefira, IBM Česká republika, InterSystems, Vema.


08.11.2008 - Marek Kocan, Petr Sodomka, Hana Klčová