Čtěte a publikujte na CVIS.CZ také v anglickém jazyce

Dne 1. prosince 2008 bude uveřejněno nové vydání anglické mutace CVIS.CZ (ISSN 1214-9489). Obsahuje čtyři odborné recenzované články a dva informativní texty o zajímavých analýzách společnosti Gartner zveřejněných v posledních šesti měsících. Anglická verze CVIS.CZ byla od července 2008 zařazena Radou vlády ČR pro výzkum a vývoj do Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v ČR. Nadále bude vycházet dvakrát ročně, v měsících červen - prosinec.

Portál CVIS.CZ byl uznán jako periodikum pro publikování výsledků výzkumu

Na základě "Východisek pro reformu výzkumu, vývoje a inovací v ČR", schválených v letošním roce, byla anglická mutace CVIS.CZ (ISSN 1214-9489) zařazena Radou vlády ČR pro výzkum a vývoj do Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v ČR (dále Seznam). CVIS.CZ tak může nabídnout zajímavou platformu pro publikování odborných textů - nedílnou součást hodnocení tvůrčí činnosti akademických pracovníků - z oblasti podnikové informatiky a řízení organizací.

Seznam bude využit pro potřeby bodového hodnocení výsledků výzkumu a vývoje za účelem přidělování podpory ze státního rozpočtu. Autoři publikující v periodicích evidovaných v tomto Seznamu budou bodově hodnoceni úměrně světově citovaným periodikům. Anglická mutace CVIS.CZ splnila kritéria požadovaná Radou pro výzkum a vývoj a byla tak zařazena na tento Seznam.

Jak budou hodnoceny výsledky výzkumu a vývoje v roce 2008

Hodnocení výsledků výzkumu a vývoje se v roce 2008 řídí dokumentem nazvaným Metodika hodnocení výsledků výzkumu a vývoje v roce 2008. Kritéria uveřejněná v tomto dokumentu výrazně mění dosavadní zaběhnutou praxi a zpřísňují hodnocení tvůrčí činnosti akademických pracovníků. Publikace ve sbornících z konferencí, které nejsou evidovány v databázi ISI Proceedings agentury Thomson Reuters nebo články v odborných časopisech přestávají být jakkoliv započítávány do hodnocení. Naopak pro zajímavost: Články uveřejněné v odborných periodicích zahrnutých na Seznam a klasifikovaných v oborech národního referenčního rámce excelence mají 2,5x vyšší hodnocení než články v periodicích nacházejících se mimo tento rámec. CVIS.CZ patří právě do Národního referenčního rámce excelence, a to v oboru Řízení, správa a administrativa.

Dokument osahující Metodiku hodnocení výsledků výzkumu a vývoje v roce 2008 si můžete stáhnout zde.

Jak jsou naše další záměry s anglickou mutací CVIS.CZ

  1. Periodikum bude nadále vycházet na webu, a to dvakrát ročně - vždy první den v červnu a prosinci.
  2. Příspěvky budou přijímány v průběhu celého roku, a to výhradně v anglickém jazyce, dle šablony a instrukcí, které jsou k dispozici v sekci "Instructions for Authors".
  3. Příspěvky budou vždy (jako doposud) podrobeny recenznímu řízení dvou recenzentů - uznávaných osobností z oboru v ČR i ve světě.

Preferovány budou:

  1. Příspěvky s původními vlastními výsledky výzkumu.
  2. Příspěvky charakterizující vlastní vývoj softwarových aplikací, inovaci implementačních a projektových metodik, vývoj dílčích nástrojů jako součástí IS, inovaci a vývoj obchodních a marketingových technik na straně dodavatelů apod.
  3. Příspěvky věnované praktické aplikaci softwarových nástrojů při výzkumu, vývoji a vzdělávání v oblasti ekonomiky a managementu.

Odborné recenzované texty budeme i nadále doplňovat zajímavými výstupy analytických organizací, popřípadě informativními články o důležitých událostech v oboru.

Sledujte výzvu pro zaslání příspěvku na konferenci Svět informačních systémů 2009

Ve dnech 20. a 21. dubna 2009 bude CVIS spolu s Fakultou managementu a ekonomiky, UTB ve Zlíně a Fakultou podnikatelskou, VUT v Brně opět pořádat mezinárodní konferenci Svět informačních systémů. K příležitosti konání této akce bude opět vydán sborník přednášek a odborných textů, z nichž všechny, jako vždy v minulosti, projdou recenzním řízením. Kvalitní příspěvky v anglickém jazyce budou uveřejněny nejen ve sborníku, ale pokud splní všechny požadovaná kriteria, také ve vydáních anglické mutace CVIS.CZ.


30.11.2008 - Hana Klčová