Představujeme osobnosti Světa informačních systémů 2009 (část druhá)

Jak jsme vás již informovali, ve dnech 20. a 21. dubna se ve Zlíně uskuteční Svět informačních systémů 2009, jehož se zúčastní řada významných hostů z podnikatelského světa, akademické sféry i zahraničních korporací. Druhou, závěrečnou částí představení některých z nich bychom vás rádi pozvali na tuto mezinárodní konferenci, která dnes patří v oboru podnikové informatiky a řízení organizací k největším v České republice.

První část představení osobností konference Svět informačních systémů 2009 si můžete přečíst ZDE.

Otakar Smolík, senior viceprezident, Ness Europe

Otakar Smolík pracuje ve společnosti Ness Europe od roku 2004. V současnosti zastává pozici senior viceprezidenta se zodpovědností za obchodní rozvoj ve střední a východní Evropě, a to v oblastech akvizic, outsourcingu, bankovního sektoru a pojišťoven. Otakar Smolík působí také jako lektor MBA studia na Brno Business School. Intenzivně se věnuje publikační činnosti, je autorem nebo spoluautorem více jak 60 odborných prací. Otakar Smolík vystoupí společně s Karlem Raisem, rektorem VUT v Brně, s prezentací zaměřenou na řízení rizik v době ekonomické krize.


Lumír Al-Dabagh, ředitel společnosti Beneš a Lát

Lumír Al-Dabagh patří k nejúspěšnějším českým manažerům. Pod jeho vedením získala společnost Beneš a Lát prestižní ocenění PX Firma roku 2007 a v roce 2008 obdržela Národní cenu kvality. Společnost se zaměřuje na dodávky komplexních odlitků a obrobků. Jejími zákazníky jsou významné průmyslové a strojírenské koncerny z celého světa. Podařilo se jí také formou akvizice úspěšně vstoupit do zcela odlišného segmentu trhu – výroby a prodeje hraček. Lumír Al-Dabagh seznámí účastníky konference s manažerskými metodami, které uplatňuje při řízení podniku v období recese.


Konrad Pfadenhauer (Rakousko), specialista na informační systémy pro výrobní a logistické podniky, Siemens IT Solutions and Services

Konrad Pfadenhauer vystudoval průmyslové inženýrství na Technické univerzitě ve Vídni se specializací na produkční inženýrství a informační technologie. Zabýval se výzkumem na Institutu výrobního inženýrství zaměřeného na softwarové inženýrství pro průmyslovou výrobu. Nyní pracuje jako senior konzultant ve společnosti Siemens IT Solutions and Services a zabývá se návrhem a implementací informačních systémů pro přední světové výrobní a logistické korporace. Konrad Pfadenhauer vystoupí v prezentací na téma Production Intelligence.


Registrovat svou účast můžete na stránkách konference http://sis.cvis.cz, a to prostřednictvím menu REGISTRACE.

Jaroslav Řasa, předseda představenstva, ABRA Software

Jaroslav Řasa je spoluzakladatelem společnosti ABRA Software, výrobce informačních systémů ABRA. Společnost pod jeho vedením dosáhla během uplynulých 15 let nemalých úspěchů. Za všechny uveďme alespoň tisíce zákazníků užívajících produkty ABRA Gx na platformě klient/server. Jaroslav Řasa je absolventem ČVUT v Praze. Významně podporuje také aktivity v oblasti vzdělávání. Stál u založení Soukromé školy výpočetní techniky a je také jedním z iniciátorů projektu Diplomová práce roku vyhlašovaným společně s Českou společností pro systémovou integraci. Jaroslav Řasa se na konferenci zúčastní panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.


Stanislav Sýkora, generální ředitel a předseda představenstva, LCS International

Stanislav Sýkora vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze. Po studiích nastoupil do společnosti Agrodat, kde působil jako programátor. V roce 1990 se stal zaměstnancem společnosti LCS International, ve které prošel různými pozicemi. V srpnu 2007 byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva. Stanislav Sýkora se na konferenci zúčastní panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.



Martin Cígler, generální ředitel a předseda představenstva, Cígler Software

Martin Cígler založil společnost Cígler Software již v březnu 1990. V současnosti patří tato společnost k největším českým výrobcům podnikových informačních systémů. Martin Cígler původně začínal jako programátor-analytik, od roku 1996 se profesně orientuje převážně na oblast marketingu a managementu. V roce 2007 získal prestižní titul Osobnost roku české informatiky a telekomunikací. Martin Cígler bude hostem panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.


Branislav Ludva, generální ředitel, KARAT Software

Branislav Ludva začínal podnikatelskou kariéru na pozici obchodního manažera ve společnosti Diskont Trade. V roce 1995 převzal ve společnosti Diskont IS pozici obchodního ředitele s odpovědností za prodej produktů a rozvoj obchodních příležitostí. Po roce působení a reorganizaci původní společnosti přešel na pozici obchodního ředitele u současné společnosti KARAT Software, působící v té době ještě pod názvem I.F.T. Progres. Od roku 1999 je Branislav Ludva generálním ředitelem společnosti KARAT Software. V letech 1998-2002 absolvoval řadu specializovaných manažerských kurzů u společností Altego a Mercuri International. V roce 2005 získal studiem executive managementu titul MBA na University of Chicago. Branislav Ludva vystoupí v panelové diskusi nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.


Vladimír Bartoš, ředitel oddělení podpory prodeje, Minerva Česká republika

Vladimír Bartoš patří k nejzkušenějším českým specialistům v oblasti podnikových aplikací. Již déle jak 17 let se zabývá zaváděním informačních systémů do výrobních podniků. Specializuje se na oblast distribuce a plánování a řízení výroby. Podílí se na úvodních analýzách stavu podniku, vyhledání úzkých míst, navrhuje způsob jejich odstranění. Provádí školení vrcholových manažerů výrobních podniků v Česku, Slovensku, Pobaltí, Slovinsku a Rusku zaměřené na moderní principy řízení. Přednáší na odborných seminářích a konferencích s cílem zlepšit efektivitu našich podniků. Dále se od roku 1998 podílí na vyučování studentů VŠE katedry Manažerského účetnictví v Praze a ČVUT, kde zajišťuje přednášky ke kursu Počítačem integrované řízení průmyslového podniku. Vladimír Bartoš vystoupí s příspěvkem na téma: Používat výkonný a správný ERP systém je dnes důležitější než kdy jindy.


Luboš Mottl, ředitel pro ekonomiku a provoz, Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou

Luboš Mottl vystudoval České vysoké učeni technické v Praze se specializací na lékařskou elektroniku a biokybernetiku. Postgraduální studium absolvoval na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde se specializoval na obor Management a řízení. Svou profesní kariéru zahájil jako matematik - analytik, později působil jako konzultant v oblasti informačních technologií. Od roku 1992 pracuje v oboru zdravotnictví, nejprve jako vedoucí oddělení informatiky v Orlické nemocnici v Rychnově nad Kněžnou, od roku 2003 jako ředitel pro ekonomiku a provoz v Oblastní nemocnici Rychnov nad Kněžnou. Ve své funkci má mimo jiné na starosti rozvíjení informačních systémů nemocnice. Luboš Mottl vystoupí v úterý společně s Milanem Komárkem ze společnosti ARBES Technologies s přednáškou zaměřenou na využití ICT v oblasti zdravotnictví.


Michal Tomek, obchodní ředitel, InterSystems

Michal Tomek vystudoval kybernetiku na ČVUT v Praze. Nyní působí jako obchodní ředitel společnosti InterSystems v ČR. Pro tuto společnost pracuje již od založení pobočky v ČR v roce 1999. Dlouhodobě se zabývá vícerozměrnými databázemi a znalostními systémy. Před zahájením spolupráce se společností InterSystems úspěšně vedl v mezinárodní společnosti SMS tým vývojářů zabývající se nemocničními informačními systémy. Michal Tomek bude na konferenci prezentovat zkušenosti se sdílením zdravotnických dat a informačních služeb na regionální a celostátní úrovni.


Petr Kuchař, člen představenstva, ABRA Software a Sdružení pro informační společnost

Petr Kuchař je absolventem ČVUT a spolumajitelem ABRA Software. Podílel se technickými i manažerskými pozicemi na vývoji tří generací systémů řady ABRA, vybudoval oddělení zahraničních lokalizací a také znalostního managementu. Je jedním z iniciátorů spolupráce s akademickým sektorem v soutěži Diplomová práce roku. V širších aktivitách zastupuje společnost ABRA Software v sdružení SPIS, kde patří mezi největší propagátory elektronické fakturace a vede také příslušnou pracovní skupinu. Je hlavním organizátorem "Deklarace o společném postupu v oblasti el. fakturace v ČR", kterou podepsalo 14 významných dodavatelů ekonomického software spolu s ministrem financí a náměstkem ministra vnitra ČR. Ve svém vystoupení se Petr Kuchař zaměří právě na představení nového standardu pro elektronickou výměnu dat.

Registrovat svou účast můžete na stránkách konference http://sis.cvis.cz, a to prostřednictvím menu REGISTRACE.


29.03.2009 - Petr Sodomka, Roman Bobák, Hana Klčová, Eva Vořechová