TOP Professional: Nejlepší IT projekty ve výrobě a logistice

Centrum pro výzkum informačních systémů - odborná sekce ČSSI a Ústav managementu výroby - průmyslového inženýrství, Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se staly spolupořadatelem soutěže TOP Professional Production & Logistics pro rok 2004.

TOP Professional Production & Logistics 2004

Smyslem soutěže TOP Professional je představit odborné veřejnosti nejprofesionálnější řešení - projekt - nominované do soutěže. V letošním ročníku je cílem tohoto ocenění poukázat na profesionální řešení v ICT oblasti Production & Logistics. Významným výstupem bude umožnit soutěžícím i uživatelům výsledků projektů diskutovat s odbornou veřejností o zkušenostech na konkrétních projektech.

Soutěž TOP Professional Production & Logistics je orientována na systémovou integraci v oblasti řízení výrobních a logistických procesů. Posláním soutěže je co nejvěrněji odrážet praktické poznatky z řešení IS/IT projektů a využití informačních systémů právě při řízení těchto procesů. Posláním soutěže je také iniciování diskuse, do níž by se promítly zkušenosti systémových integrátorů a jejich zákazníků s konkrétními projekty systémové integrace nejen ve výrobě a logistice, ale také zkušenosti s integrací navazujících procesů, jako je např. řízení vztahů se zákazníky, resp. řízení zakázkové výroby podle požadavků zákazníka.

Jak budeme vybírat nejlepší projekty?

Volbu profesionálních řešení v oblasti Production & Logistics uskuteční expertní skupina odborníků. Jmenovaná expertní skupina se rozhodne na základě informací o přihlášených projektech a na základě informací z dotazníků. Dotazníky budou vyplněny jak u přihlášených soutěžících firem tak i u zákazníků, pro které bylo řešení v oblasti Production & Logistics vytvořeno. Po rekapitulaci informací ke všem přihlášeným projektům členové expertní skupiny hlasují dvoukolově. V prvním kole provedou užší výběr z přihlášených projektů a ve druhém kole se na základě konsensu zvolí několik vítězných, profesionálních projektů v oblasti Production & Logistics.

Rozhodující pro jejich volbu je:

  1. Efektivní řízení logistického řetězce (SCM)
  2. Aplikace metod sofistikovaného plánování ve výrobě (APS)
  3. Podpora řízení zakázkové výroby na základě požadavků zákazníka
  4. Praktické přínosy informačních systémů pro řízení štíhlé výroby
  5. Datové sklady ve výrobních a logistických procesech

Veškeré další informace o soutěži naleznete na této adrese.

17.03.2004 - Roman Bobák, Petr Sodomka, David Tuček