Zveme vás na přednášku Elektronické podnikání a jeho systémové pojetí

Dne 4. března 2010, se na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně uskuteční přednáška profesora Jiřího Dvořáka na téma Elektronické podnikání a jeho systémové pojetí. Přednáška se uskuteční od 13 do 16 hodin, v Aule Academia centra. Srdečně na ni zveme všechny zájemce, a to jak z akademické sféry, tak i podnikové praxe. Vstup na přednášku je zdarma a bez nutnosti registrace.

Anotace

V přednášce budou zdůrazněny některé vybrané části elektronického podnikání a zaměřeny: na studium systémového pojetí elektronického podnikání (e-business) a elektronického obchodování (e-commerce), popis, identifikace a rozpoznání systémů a tvorbu modelů systému, informační a komunikační systémy, moderní kybernetické systémy, jazyky jako prostředky pro vyjadřování systémů, modelování a bezpečnost obchodních aktivit firmy, tvorbu (projektování) elektronického obchodování (podnikání), internetové obchody, strategické cíle elektronických obchodů a krize v ICT a elektronickém obchodování.

Tématické okruhy přednášky

O přednášejícím

Prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. je profesorem v oboru Technická kybernetika. Od roku 1995 se podílí na rozvoji disciplin aplikované kybernetiky v oblastech ekonomického řízení procesů v prostředí sociálně-technického zázemí (v informačních a komunikačních technologiích). Rozvíjí aplikace teorie systémů v procesech modelování a simulace, dále uplatnění modelů ekonomické kybernetiky v moderních obchodních stycích (elektronický obchod a podnikání, e-business, e-commerce a strategie elektronického obchodování) a v řešení mezních situací podnikatelských subjektů (krizové systémy, řízení krizí v informačních a komunikačních systémech).

Podílel se na výzkumu, vývoji a výuce technického a programového vybavení počítačů a počítačových sítí, automatizovaných systémů řízení a robotů. Absolvoval v SRN mezinárodní studium pro vedoucí hospodářské pracovníky s integrovanou praxí v zahraničním podniku v odborné oblasti management.

Profesor Jiří Dvořák působí v současné době na Fakultě podnikatelské, VUT v Brně a Fakultě managementu a ekonomiky, UTB ve Zlíně. Rozvíjí předměty Elektronický obchod, Elektronické bankovnictví a Krizové systémy řízení elektronického obchodování. Je školitelem v doktorandském studiu v oblasti elektronického obchodování a znalostních systémů.


28.02.2010 - Petr Sodomka