Diskuze

Představujeme osobnosti Světa informačních systémů 2010

Ve dnech 16. a 17. září se uskuteční již 7. ročník mezinárodní konference Svět informačních systémů 2010, tentokrát v brněnském hotelu Voroněž. Během obou jednacích dnů vystoupí významní hosté z podnikatelského světa, akademické sféry i zahraničních korporací. Následující představení některých z nich přijměte jako naši srdečnou pozvánku na konferenci.

Vladek Šlezingr, generální ředitel, IBM ČR

Vladek Šlezingr vystudoval obor management a ekonomie dopravy a spojů na Dopravní fakultě ČVUT. Svou profesní kariéru začal v roce 1995 jako konzultant v poradenské společnosti CS-Projects, poté pracoval ve společnostech Accenture a PricewaterhouseCoopers Consulting. Poté, co konzultační divizi PricewaterhouseCoopers Consulting koupila v roce 2002 společnost IBM, se Vladek Šlezingr stal manažerem v divizi IBM Business Consulting Services. V lednu 2010 byl jmenován generálním ředitelem společnosti IBM Česká republika, a to po více jak sedmiletém působení na manažerských pozicích uvnitř IBM. Ve své stávající roli je zodpovědný za řízení veškerých obchodních aktivit společnosti IBM a zároveň se podílí na rozvojových projektech v rámci regionu střední a východní Evropy. Vladek Šlezingr vystoupí s přednáškou, která nese název: "Kreativita a maximální využití informací jako předpoklad konkurenceschopnosti". Zúčastní se také panelové diskuse k aktuálním trendům v oblasti řízení firem a podnikové informatiky.



Petr Karásek, obchodní a marketingový ředitel, Microsoft ČR

Petr Karásek je absolventem VUT v Brně. Nejprve pracoval jako programátor, posléze jako správce systému a databázový specialista ve Všeobecné zdravotní pojišťovně a FCC Folprecht Brno. Bohaté zkušenosti v oblasti podnikových informačních systémů získal během svého působení v belgické společnosti SoftCell, kde se podílel na zavádění řady ERP řešení. V Microsoftu začal Petr Karásek pracovat v roce 2002 po převzetí společnosti Navision, kde od roku 1998 zastával pozici produktového ředitele pro systémy Navision a Axapta pro Českou republiku a Slovensko. Před jmenováním do funkce obchodního a marketingového ředitele Microsoftu působil jako ředitel divize vývoje v české pobočce společnosti. Petr Karásek vystoupí s prezentací na téma: "Cloud computing a jeho vliv na svět informačních systémů."



Petr Koptík, předseda představenstva, Minerva Česká republika

Petr Koptík má více než dvacetileté zkušenosti v oboru IT. Ve společnosti Minerva Česká republika působí od roku 1992, kdy byla společnost založena. Od roku 1999 zastává pozici obchodního ředitele a od března 2008 je také ve funkci předsedy představenstva. Pod jeho vedením obchodních aktivit získala Minerva své místo mezi pěti předními dodavateli ERP systémů v České republice, kde se již několik let drží na čtvrtém místě. Na základě tohoto úspěchu Minerva expandovala také na zahraničních ERP trzích, zejména na Slovensku, v Rusku, na Ukrajině a v Litvě. Petr Koptík vystoupí v panelové diskusi nad aktuálními trendy v oblasti řízení firem a podnikové informatiky.


Registrovat svou účast můžete na stránkách konference www.svetis.cz, a to prostřednictvím menu REGISTRACE.

Lumír Al-Dabagh, ředitel společnosti Beneš a Lát

Lumír Al-Dabagh patří k nejúspěšnějším českým manažerům. Pod jeho vedením získala společnost Beneš a Lát prestižní ocenění PX Firma roku 2007 a v roce 2008 obdržela Národní cenu kvality. Společnost se zaměřuje na dodávky komplexních odlitků a obrobků. Jejími zákazníky jsou významné průmyslové a strojírenské koncerny z celého světa. Podařilo se jí také formou akvizice úspěšně vstoupit do zcela odlišného segmentu trhu – výroby a prodeje hraček. Lumír Al-Dabagh seznámí účastníky konference s manažerskými metodami, které uplatňuje při řízení průmyslového podniku po odeznění recese a bude hostem panelové diskuse nad zkušenostmi s využíváním IT ve výrobních a obchodních organizacích.



Radim Jančura, generální ředitel, Student Agency

Radim Jančura je absolventem VUT v Brně. V 90. letech minulého století založil společnost Radim Jančura, která se zabývala zprostředkovatelskou činností a au pair programy v zahraničí. V roce 1996 založil společnost Student Agency, která se zabývá zprostředkováním jazykových, pracovních a vzdělávacích programů v zahraničí, prodejem letenek a autobusovou dopravou. V roce 1998 se Student Agency stala největší au pair agenturou na světě. V následujících leteh Student Agency i sám její zakladatel získali rozličná oborová ocenění. Radim Jančura vystoupí v panelové diskusi nad zkušenostmi s využíváním IT ve výrobních a obchodních organizacích a společně s Petrem Hamplem, obchodním ředítelem společnosti Asseco Solutions, vystoupí s prezentací na téma: "ERP v praxi cestovního ruchu".



Jan Melzer, generální ředitel a předseda představenstva, DC Concept

Jan Melzer je absolventem VUT v Brně. V oboru informačních technologií pracuje od roku 1990. Je specialistou na oblast objektového datového modelování a jedním z duchovních otců Prvního elastického informačního systému QI. Jan Melzer je také jedním ze zakladatelů společnosti Melzer, která se zabývá systémovou integrací a dodávkami informačních systémů. V současnosti působí jako generální ředitel společnosti DC Concept, která je výrobcem informačního systému QI. Společnost DC Concept působí na tuzemském trhu i v zahraničí a je držitelem ocenění Firma roku či TOP 100 Vendors, udělované časopisem IT Week. Jan Melzer vystoupí s přednáškou na téma: "Spolupracujte, ale zůstaňte sami sebou - principy spolupráce v partnerské síti QI". Bude také hostem panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.



Jaroslav Řasa, předseda představenstva, United Software

Jaroslav Řasa je spoluzakladatelem společnosti ABRA Software, v současnosti zastává pozici předsedy představenstva společnosti United Software. Jaroslav Řasa je absolventem ČVUT v Praze. Významně podporuje také aktivity v oblasti vzdělávání. Stál u založení Soukromé školy výpočetní techniky a je také jedním z iniciátorů projektu Diplomová práce roku vyhlašovaným společně s Českou společností pro systémovou integraci. Jaroslav Řasa se na konferenci zúčastní panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů a vystoupí s přednáškou na téma: "Je lepší být králem miniaturního království, nebo ministrem zahraničí US? United Software jako cesta pro české výrobce ERP".



Stanislav Sýkora, generální ředitel a předseda představenstva, Asseco Solutions

Stanislav Sýkora vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze. Po studiích nastoupil do společnosti Agrodat, kde působil jako programátor. V roce 1990 se stal zaměstnancem společnosti LCS International, ve které prošel různými pozicemi. V srpnu 2007 byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva a v této pozici setrval i po transformaci do struktur společnosti Asseco Solutions. Stanislav Sýkora se na konferenci zúčastní panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů a vystoupí s přednáškou na téma: "ERP: komplexní nebo specializované?".



Martin Cígler, generální ředitel a předseda představenstva, Cígler Software

Martin Cígler založil společnost Cígler Software již v březnu 1990. V současnosti patří tato společnost k největším českým výrobcům podnikových informačních systémů. Martin Cígler původně začínal jako programátor-analytik, od roku 1996 se profesně orientuje převážně na oblast marketingu a managementu. V roce 2007 získal prestižní titul Osobnost roku české informatiky a telekomunikací. Martin Cígler bude hostem panelové diskuse nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.



Branislav Ludva, generální ředitel, KARAT Software

Branislav Ludva začínal podnikatelskou kariéru na pozici obchodního manažera ve společnosti Diskont Trade. V roce 1995 převzal ve společnosti Diskont IS pozici obchodního ředitele s odpovědností za prodej produktů a rozvoj obchodních příležitostí. Po roce působení a reorganizaci původní společnosti přešel na pozici obchodního ředitele u současné společnosti KARAT Software, působící v té době ještě pod názvem I.F.T. Progres. Od roku 1999 je Branislav Ludva generálním ředitelem společnosti KARAT Software. V letech 1998-2002 absolvoval řadu specializovaných manažerských kurzů u společností Altego a Mercuri International. V roce 2005 získal studiem executive managementu titul MBA na University of Chicago. Branislav Ludva vystoupí v panelové diskusi nad budoucností informačních systémů a jejich vývojem v podmínkách českých softwarových producentů.



Jiří Majer, místopředseda Svazu českých a moravských výrobních družstev a Manažer roku 2001

Jiří Majer vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze. Od roku 1990 byl předsedou Dřevozpracujícího družstva Lukavec. Za pomoci spolupracovníků a s využitím netradičních metod řízení se družstvo podařilo vyvést z dluhů čtyřnásobně převyšujících roční obrat. Z výnosů cca 250 mil.Kč v roce 1989 se firma dostala na výnosy přes 2 mld.Kč v roce 2005. Jiří Majer získal za své konkrétní manažerské výsledky titul Manažer roku 2001. Nyní zastává pozici místopředsedy Svazu českých a moravských výrobních družstev. Jiří Majer patří mezi propagátory teorie omezení podle dr. Goldratta. Na konferenci bude hovořit o roli technologií při rozvoji společnosti.



Manuel Schneider (SRN), vedoucí logistiky, Gemü Valves

Manuel Schneider vystudoval Univerzitu v Heilbronnu (Německo) a od roku 2004 pracuje v divizi Logistika ve společnosti Gemü. Je odpovědný za kompletní vnitropodnikovou logistiku včetně jejího přechodu z manuálního plánování na automatizovaně regulované procesy s využitím regulačním obvodů. V současnosti se zabývá nastavením globálních regulátorů pro regulaci jednotlivých závodů v rámci celé společnosti. Manuel Schneider obdržel v roce 2004 cenu Hospodářské komory Heilbronn za aplikaci kybernetického přístupu v rámci logistických řetězců. Na konferenci bude hovořit o kolaborativním plánování v ERP systému (MultiSite).



Oldřich Příklenk, ředitel, KPC-Group, Gartner Representative

Oldřich Příklenk vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. V roce 1997 založil společnost Artex informační systémy, zaměřenou na rozvoj a implementaci informačních systémů. V této společnosti působil na pozicích konzultant a později projektový manažer ERP a CRM systémů v podnicích z oblasti výroby, obchodu a služeb. V roce 2001 založil KPC-Group, která je zastoupením společnosti Gartner pro Českou republiku, Slovensko a Rumunsko. Od prosince 2007 je ředitelem a jediným majitelem celé společnosti. Oldřich Příklenk vystoupí s prezentací na téma: "Hlavní trendy na světovém trhu IS/ICT".



Registrovat svou účast můžete na stránkách konference www.svetis.cz, a to prostřednictvím menu REGISTRACE.


04.09.2010 - Petr Sodomka, Hana Klčová - četlo 26969 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: