Diskuze

Představujeme osobnosti Světa informačních systémů 2006

Dne 10. a 11. dubna se ve Zlíně uskuteční mezinárodní konference Svět informačních systémů 2006. Během obou jednacích dnů vystoupí zajímaví hosté z domova i ze zahraničí. Představení těch nejvýznamnějších osobností domácí podnikatelské a IT scény přijměte jako naši srdečnou pozvánku na konferenci.

Martin Bednár, generální ředitel, SAP ČR

Martin Bednár působí v pozici generálního ředitele SAP ČR již od roku 1996. Od počátku roku 2005 rozšířil své zodpovědnosti o vedení poboček SAP ještě v Polsku, Maďarsku a na Slovensku. V letech 1990 - 1996 pracoval ve slovenské a české pobočce společnosti IBM, kde působil jako manažer pro vládní sektor. Absolvoval elektrotechnickou fakultu SVST v Bratislavě, obor počítače. V oboru IT pracuje od roku 1976. Martin Bednár vystoupí s příspěvkem zaměřeným na zvyšování konkurenceschopnosti malých a středních podniků a zúčastní se panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.



Martin Illner, generální ředitel, Oracle Czech

Martin Illner vyrůstal od svých dětských let v USA, kam s ním emigrovali jeho rodiče. Studoval vojenskou akademii West Point, promoval na právech v Americe a ve Francii. Studoval i MBA v New Yorku na Columbia Business School. Do České republiky se vrátil před deseti lety. Ředitelem české pobočky Oracle se stal v září 2003. Do společnosti Oracle přišel s bohatými profesními zkušenostmi z mnoha oblastí. Svou kariéru začal jako strategický konzultant ve společnosti Bain & Company v Ženevě a poté působil ve společnosti McKinsey & Company v Praze. Na těchto pozicích zodpovídal za klienty známých jmen jako například Digital Equipment, Hewlett-Packard, Cable & Wireless a Hilti. Martin Illner bude na konferenci hovořit o problematice řízení středně velkých firem a zúčastní se rovněž panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.



Jiří Devát, generální ředitel, Microsoft ČR

Jiří Devát byl v roce 2003 vyhlášen Osobností české informatiky a zároveň označen za Nejvýraznější osobnost hospodářství České republiky. Rok 2005 přinesl Jiřímu Devátovi tituly Vynikající manažer střední firmy, Manažer odvětví informační technologie a zpracování dat a umístění na celkovém 3. místě v hlavní soutěži Manažer roku. Ve stejném roce obdržel ocenění Úspěšný manažerský počin, udělované Českou manažerskou asociací. Jiří Devát je členem představenstva Sdružení pro informační společnost (SPIS) a členem Rady vlády ČR pro rozvoj lidských zdrojů. Před jmenováním do funkce generálního ředitele českého a slovenského zastoupení společnosti Microsoft v roce 2000 působil jako výkonný ředitel pro Slovenskou republiku a současně v roli obchodního ředitele pro střední zákazníky. Ve společnosti Microsoft pracuje od roku 1997. Jiří Devát absolvoval VUT v Brně. Poté pokračoval ve studiu na Swinburne University of Technology v australském Melbourne. Jiří Devát se zúčastní panelové diskuse Světa malých a středně velkých firem.

Registrovat svou účast můžete na stránkách konference http://sis.cvis.cz, a to prostřednictvím menu PŘIHLÁŠKA.



František Kostka, generální ředitel, Siemens Business Services

František Kostka působí v této pozici od roku 1998. Během této doby se mu podařilo vybudovat jednu z nejvýznamnějších firem nabízející služby v oblasti IT na českém trhu. Svou profesní dráhu začal jako vývojář ve zlínské společnosti Incoma, poté působil na manažerských pozicích ve společnosti Siemens. Absolvoval také řadu pracovních a odborných stážích a zahraničních školení. František Kostka se ve svém vystoupení bude věnovat konceptu konsolidace informačních systémů. Vystoupí rovněž v panelové diskusi Světa ekonomiky a managementu.



Jiří Hejduk, generální ředitel, IDS Scheer ČR

Po dokončení studií oboru Automatizované systémy řízení na Fakultě technické kybernetiky Vojenské akademie v Liptovském Mikuláši působil Jiří Hejduk šest let ve společnosti EDS, kde začínal jako projektový manažer a kde se postupně vypracoval na pozici Client Delivery Manager pro střední a východní Evropu. Před svým nástupem do společnosti IDS Scheer řídil tým konzultantů ve společnosti IXOS Software. Ve společnosti IDS Scheer ČR působil zpočátku jako ředitel divize Consulting & Services. V této roli se mj. významně podílel na integraci společnosti Plaut Consulting do společnosti IDS Scheer. Od února 2004 pak v této společnosti zastává funkci jejího generálního ředitele a zároveň jednatele. Jiří Hejduk bude hovořit na téma procesního řízení a zúčastní se také panelové diskuse Světa ekonomiky a managementu.



Petr Zavoral, generální ředitel, SAS Institute

Petr Zavoral absolvoval Vysokou školu dopravní v Žilině. Během své bohaté kariéry v oboru IT působil jako obchodní ředitel pro prodej řešení ve společnosti Oracle Czech. Před tím pracoval ve společnosti KPMG v Kanadě a v České republice v oblasti management consultingu a následně zastával pozici výkonného ředitele společnosti KPMG Systems pro Českou republiku. Před nástupem do KPMG působil jako obchodní ředitel společnosti SAP ČR. Petr Zavoral vystoupí s příspěvkem zabývajícím se úlohou dat v procesu řízení. Zúčastní se také panelové diskuse Světa ekonomiky a managementu.



Jiří Voříšek, prezident České společnosti pro systémovou integraci

Prof. Jiří Voříšek je absolventem VŠE oboru ekonomicko-matematické výpočty. V současnosti je vedoucím katedry informačních technologií na VŠE v Praze, mimořádným profesorem Pfeiffer University, Charlotte, North Carolina, prezidentem České společnosti pro systémovou integraci a ředitelem poradenské společnosti ITG. Specializuje se na strategické řízení informačních systémů, systémovou integraci, outsourcing a metodiky vývoje a provozu podnikových informačních systémů. Je autorem nebo spoluautorem sedmi knih a mnoha desítek skript, článků a příspěvků na konferencích. Jiří Voříšek bude hovořit o roli univerzit při čerpání zahraničních investic do rozvoje informatiky v ČR. Vystoupí také v panelové diskusi Světa praxe a znalostí.



Vladimír Drnek, ředitel divize Konzultace a integrace, Hewlett-Packard ČR

Vladimír Drnek působí ve společnosti Hewlett-Packard již od roku 1993. Začínal na pozici projektového vedoucího, podílel se na mnoha významných projektech v českých podnicích. Postupné prošel ve společnosti různými pozicemi a od roku 2002 převzal vedení divize Konzultace a integrace. V roli ředitele zodpovídá za konzultační projekty napříč všemi segmenty českého trhu. Vladimír Drnek vystoupí s příspěvkem na téma outsourcingu ve výrobních společnostech. Bude rovněž hostem panelové diskuse Světa praxe a znalostí.



Jiří Majer, předseda Dřevozpracujícího družstva Lukavec a Manažer roku 2001

Jiří Majer vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze. Od roku 1990 je předsedou Dřevozpracujícího družstva Lukavec. Za pomoci spolupracovníků a s využitím netradičních metod řízení se družstvo podařilo vyvést z dluhů čtyřnásobně převyšujících roční obrat. Z výnosů cca 250mil.Kč v roce 1989 se firma dostala na výnosy přes 2mld.Kč v roce 2005. V roce 2002 byl díky konkrétním výsledkům zvolen Manažerem roku 2001. Nyní kromě funkce předsedy Dřevozpracujícího družstva je i viceprezidentem České manažerské asociace a místopředsedou Svazu českých a moravských výrobních družstev. Jiří Majer patří mezi propagátory teorie omezení podle Eli Goldratta. Na konferenci se zúčastní panelové diskuse Světa výroby a logistiky.


21.03.2006 - Petr Sodomka, Jaromír Habáň, Hana Klčová - četlo 26411 čtenářů.

[ Zpět ]


Tento článek ješte není ohodnocen.Hodnocení článku:
nejlepší [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] nejhorší
Verze pro tisk

Jméno
E-mail
Opište kód :    
Text
*)
   
Odkazy - pravý sloupec


  • Odběr novinek
  • Partneři webu:




  •  
  • Aktuální akce CVIS:


  •  
    Informační systémy
    v podnikové praxi
    (2. aktualizované a rozšířené vydání)
     

  • Nejčtenější články:
    1. SystemOnLine.cz:

    2. Přehledy informačních systémů 

      ERP systémy
       

      Plánování a řízení výroby
       

    3. ČSSI
    4. SSSI
    5. VUT v Brně
    6. Systemonline.cz
    7. Výzkum a vývoj v ČR
    8. ICT unie
    9. Cacio
    10. Živě
    11. Lupa
    12. AKA-MONITOR
    13. Jiko Blog
    14. Databázový svět
    15. destinationCRM.com
    16. MyCustomer.com
    17. ZDNet
    18. Nucleus Research
    19. ComputerWeekly.com
    20. IDC
    21. Gartner
    22. Deloitte
    23. Accenture
    24. Capgemini
    25. CIO
    26. Forrester Research
    27. Aberdeen Group
    28. Archiv: